Ukrainis pastāsta, ko krievu kareivji dara ar tiem, kas grib pamest Mariupoli

tautaruna.lv 23.jūnijs 2022, 3:30
 
Attēlam ir tikai ilustratīva nozīme / pexels.com
BBC intervējis vairākus cilvēkus no Mariupoles, kuri izcietuši spīdzināšanu no krievu kareivjiem. Viens no tādiem ir 48 gadus vecais Maksims, vēstīts Hugo Bačega materiālā "The Russians said beatings were my re-education", BBC.

Maksims bijis spiests izģērbties kails, kamēr Krievijas armijas virsnieki filtrācijas nometnē okupētajā Bezimennē pārbaudīja pat viņa drēbju šuves.

Maksimam jautāts, vai viņš ir no "Azov" pulka, vai viņam simpatizē nacisti - abus šos apgalvojumus viņš noliedzis -, kāpēc viņš grib pamest Mariupoli. "Es teicu: "Patiesībā jūs esat tie, kas atrodas uz Ukrainas zemes"," BBC citē Maksimu.

Pēc šiem vārdiem viens no virsniekiem, kas pēc Maksima teiktā bijis krievs, reaģēja iesitot 48 gadus vecajam vīrietim ar ieroci pa krūtīm. Viņš nokritis uz zemes.

"Es vairs nevarēju piecelties," medijs citē Maksimu. "Bija ļoti sāpīgi elpot."

Vīrietis nogādāts tā dēvētajā "būrī", kur turēti arī citi cilvēki. Viņš novēroja, ka vienam vīrietim - svarcēlājam - bijis tetovējums ar grieķu dievu Poseidonu un trijžuburi. Kā norāda Maksims, karavīri domāja, ka tas ir Ukrainas ģērbonis. "Viņiem to paskaidroja, bet viņi nesaprata," saka Maksims.

"Būrī" esošajiem nedeva ne ūdeni, ne pārtiku un arī dabiskās vajadzības bija jānokārto kaktā, visu priekšā. Kā BBC stāsta Maksims, kādā brīdī viņš pārguris un mēģinājis gulēt uz grīdas, taču ienācis virsnieks un iespēris viņam pa muguru, liekot piecelties.

Tāpat Maksims pastāstīja, ka cilvēki vesti uz pratināšanām, pēc kurām atgriezās acīmredzami "piekauti".

Pēc aptuveni četrām vai piecām stundām Maksims tika atbrīvots un viņam ļāva atstāt Mariupoli. Dažas dienas vēlāk viņš nokļuva drošībā Ukrainas kontrolētajā teritorijā un devās uz slimnīcu. Atklājās, ka vīrietim ir četras lauztas ribas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:28

Jaunākās diskusijas