Krievijas politiskais bēglis atklāj, kāpēc viņam ir kauns par krievu diasporu Latvijā

tautaruna.lv 10.jūnijs 2022, 15:00
 
Ekrānšāviņš
Krievijas miljonārs, politiskais bēglis Jevgēnijs Čičvarkins kanāla TV24 raidījumam "Kārtības rullis" komentēja situāciju Latvijā kara Ukrainā kontekstā.

Kā atklāj miljonārs, viņš kopā ar dzīvesbiedri iegādājušies zemi Jūrmalā, kur uzcēluši sev vasarnīcu.

Viņš stāsta, ka viņam ļoti patīk Latvija un Jūrmala, tās arhitektūra un pat atzīst, ka Krievija tā varētu izskatīties, ja būtu cita vadība un nebūtu korupcijas.

"Tas, ka daudzi runā krievu valodā, tas arī ir visai komfortabli, taču man nez kādēļ bieži ir kauns, lai gan esmu pret kolektīvo kaunu, par krievu diasporu Latvijā. Būsim godīgi- cik ļoti man nav kauns par Londonu, tik ļoti mani mulsina, kā izskatās... es redzu kaut kādus absolūti deklasētus elementus, kuri sazinās paši un ar saviem bērniem krievu lamu vārdos," atklāts ir miljonārs.

Viņš norāda, ka šī problēma izteiktāka ir tieši Latvijā, salīdzinot, piemēram, ar tās kaimiņvalstīm.

Runājot par krievvalodīgo iedzīvotāju agresivitāti un atbalstu Krievijai, viņš pieļauj, ka daudzi krievvalodīgie Latvijā ir dusmīgi, jo kaut kādā brīdī sajutušies aizvainoti, ka viņiem nav piešķirta pilsonība, "pietrūka prāta un gribasspēka nokārtot pilsonību". Tāpat daudzi no viņiem neinteresējoties par politiskajiem noikumiem Latvijā, kas parāda viņu "līmeni".

"Taču fakts paliek fakts. Ir problēma. Man kā valodas un kultūras pārstāvim bieži nav patīkami noraudzīties uz tiem, kas runā manā valodā. Man ir kauns par viņiem, dažiem gribas uzšaut pa lūpām," atklāts ir politiskais bēglis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:04

Jaunākās diskusijas