BBC: Krievijas kareivji atsakās atgriezties karot Ukrainā

tautaruna.lv 6.jūnijs 2022, 10:30
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme. / pexels.com
Saskaņā ar Krievijas cilvēktiesību un aktīvistu teikto, vairāki Krievijas karavīri nevēlas atgriezties Ukrainā pēc tā ko piedzīvojuši iebrukuma sākumā. Raidorganizācija BBC intervējusi Krievijas karavīru, kurš ir viens no tiem, kurš atsakās atgriezties karot Ukrainā.

Sergejs, kura vārds ir mainīts, norāda BBC, šā gada sākumā piecas nedēļas pavadīja cīnoties Ukrainā.

"Es biju domājis, ka mēs esam Krievijas armija, super - duper pasaulē," par pieredzi saka Sergejs.

Tā vietā viņi darbojušies bez pamata aprīkojuma, piemēram, nakts redzamības ierīcēm: "Mēs bijām kā akli kaķēni. Esmu šokā par mūsu armiju. Tas nebūtu dārgi nodrošināt mums aprīkojumu. Kāpēc tas netika izdarīts?"

Tagad viņš atrodoties Krievijā un saņem juridiskus padomus, lai izvairītos no nosūtīšanas atpakaļ uz fronti. "Es nevēlos atgriezties [Ukrainā], lai nogalinātu un tikt nogalināts," medijs citē kareivi.

Kā raksta BBC, Sergejs ir tikai viens no simtiem krievu karavīru, kuri, kā tapis zināms, meklē šādus padomus.

Aprīlī Sergejs saņēma pavēli atgriezties Ukrainā, bet viņš pateica savam komandieriem, ka nav gatavs doties. Advokāts lika Sergejam un diviem līdzīgi domājošajiem kolēģiem atdot ieročus un atgriezties savas vienības štābā, kur viņiem jāiesniedz vēstule, kurā paskaidrots, ka viņi ir "morāli un psiholoģiski noguruši" un nevar turpināt cīņu Ukrainā, raksta BBC.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:38

Jaunākās diskusijas