Karš Ukrainā: Marija Naumova dalās ar emocionālu vēstījumu

tautaruna.lv 31.maijs 2022, 11:30
 
Oksana Džadana/F64
Dziedātāja Marija Naumova savā oficiālajā sociālās vietnes Facebook lapā dalījusies ar video, kurā runā par karu Ukrainā.

Kā atklāj M. Naumova, video uzņemts pēc izrādes Rīgas Krievu teātrī, kuru zālē vērojuši arī ukraiņi.

"Ukraiņu cilvēki, kas mēnešus pavadījuši pagrabos, slēpjoties no Krievijas raķetēm. Kam šodien aiziet uz teātri ir brīnums," saka dziedātāja.

Marija atceroties pirmās dienas, kad sākusies nežēlīgā Krievijas agresija Ukrainas teritorijā.

"Es atceros tās pirmās dienas, kad mēs ar vīru sēdējām ar asarām un skatījāmies visas ziņas un domājām, ko mēs varam darīt, lai palīdzētu. 27. februārī vīrs iesēdās mašīnā un aizbrauca uz Ukrainas un Polijas robežu, lai palīdzētu bēgļiem, kas šķērsoja robežu," atklāj M. Naumova.

Sākumā visus izdevumus segusi pati ģimene, bet tad pievienojušies arī draugi un dziedātājas atbalstītāji, kam viņa ir pateicīga.

"Mums kopā sanāca pāvest vairāk nekā 8,5 tūkstošus cilvēku uz Eiropu. Vēlāk arī no kara darbības zonām pārvest uz Ļvivu. Tagad mēs sadarbojamies ar paramediķiem, lai izvestu ievainotos cilvēkus uz Rietumu slimnīcām, tai skaitā arī Latvijas slimnīcām," atklāj dziedātāja.

Marija atklāj, ka viņas ģimene uzņēmusi divas ukraiņu ģimenes ar maziem bērniem. "Tie ir cilvēki, kas ir zaudējuši absolūti visu - savu dzīvesvietu, savu darbu, bērnudārzus, draugus, radiniekus. Visu," ar asarām acīs stāsta dziedātāja.

Viņa norāda, ka mums ir jāturpina palīdzēt Ukrainai un cilvēki nedrīkst "pierast" pie šī kara:"Mums visiem jāsadodas rokās, lai mazinātu kara nodarīto postu. Mīļie cilvēki, mīļie Latvijas iedzīvotāji, lūdzu, turpināsim palīdzēt līdz Ukrainas uzvarai."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:24

Jaunākās diskusijas