"Kāpēc laupīt prieku?"; Ieva Brante nosauc iemeslus, kāpēc piemineklis Pārdaugavā būtu jāspridzina

tautaruna.lv 27.maijs 2022, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Juriste, Rīgas domes deputāte Ieva Brante mikroblogošanas vietnē Twitter paudusi, ka Nacionālie Bruņotie spēki varētu pieminekli Pārdaugavā demontēt ar spridzināšana

Kā noprotams, I. Brante tbalsta ideju par pieminekļa demontāžu ar spridzināšnas palīdzību, ko varētu nodrošināt Nacionālo bruņoto spēku speciālisti.

Viņa norāda, ka tādejādi varētu ietaupīt ne tikai vairākus miljonus, bet arī laiku, turklāt uzskata, ka tādejādi netiks arī "laupīts prieks".

Tiek lēsts, ka armijas spridzināšanas speciālisti kopā ar būvinženieriem vienu līdz divu dienu laikā varētu sagatavot detalizētu spridzināšanas/demontāžas plānu. Būtu nepieciešamas divas līdz četras dienas objekta sagatavošanai spridzināšanai un tad viena diena tā spridzināšanai.

Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis atbildējis: "Dārgākais jau nav paša staba nojaukšana, bet gan tā visa izejmateriāla sadrupināšana, aizvešana uz poligonu, pazemes stāva un iespējams arī pāļu demontāža. Gribam tak tur pēc tam redzēt sakoptu vidi."

"Neizčakarē biznesiņu. Rau, KM jau gatava taisīt īpašu komisiju, cilvēkiem paspīd iespēja, kādas kažokvoikas jau slauka Zolitūdē rūdītu alkatīgu siekalu," komentārā raksta jurists Aivars Borovkovs.

Jau vēstīts, ka Uzvaras parkā esošais piemineklis Rīgas pašvaldībai būs jādemontē līdz 15.novembrim, paredz Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē atbalstītais likumprojekts "Par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu eksponēšanas aizliegumu un to demontāžu Latvijas Republikas teritorijā".

Pieminekļa Uzvaras parkā demontāža varētu izmaksāt līdz pat pāris miljoniem eiro, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atzina Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis (JV).

Jautājums par pieminekļa nojaukšanu īpaši aktualizējās pēc Krievijas sāktā kara pret Ukrainu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:56

Jaunākās diskusijas