Vīrieti Alūksnē pārsteidz jaunietes atbilde par karu Ukrainā

tautaruna.lv 21.maijs 2022, 3:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Iedzīvotājs Pāvels sociālajā vietnē Facebook pastāstījis par savu sarunu ar kādu 19 gadus vecu jaunieti no Alūksnes, kas viņu pārsteigusi.

Kā atklāj Pāvels, viņš alūksnietei pajautājis par karu Ukrainā un atzīst, ka viņu pašu atbilde pārsteigusi.

Viņš atstāsta:"“Par to daudz nedomāju, bet vairs nejūtos kā Latvijā, jo visur ir tie karogi!” Šādām acīm jautāju kur ir tie karogi, viens te (bijām pie domes) un kur vēl? “Pie kultūras centra!” Pēc fakta vēl ir pie skolām un kādai mazai frizētavai logos. (Paldies!)."

Tāpat vīrietis atklāj, ka meiteni esot bijusi arī "sāpe" par to, ka bēgļi saņemot lielus pabalstus Latvijā.

"Ja vēl kāds alūksnietis domā līdzīgi, tad es jūs savedīšu ar šiem bēgļiem, kas šobrīd ir Alūksnē un uzklausiet lūdzu viņu stāstus. Pie mums ir 15 gadīgs puisis, kuram pie mugurkaula ir iesprūdusi maza lauska, kā dēļ puse ķermeņa īsti labi nekustas. Drīz viņu operēs.

Vai kāda kundze no Mariupoles var pastāstīt, kā iet viņas meitai, kurai puse ķermeņa cietusi no lādiņa, kājai vairs nav pirkstu, bet viņas 7 gadīgs mazdēls ir miris, jo atradās tuvāk logam, priekšā mammai," atklāj Pāvels, daloties ar savu pieredzi.

Viņš arī nosoda politiķus, kuri īsi pirms vēlēšanām uz kara un bēgļu rēķina "audzē savu politisko kapitālu".


Ekrānuzņēmums/Facebook

Kā liecina jaunākā Iekšlietu ministrijas (IeM) apkopotā informācija, kopš Krievijas sāktā kara Ukrainā līdz šim Latvijā reģistrēti 28 920 Ukrainas civiliedzīvotāji, bet 23 066 bēgļiem izsniegti uzturēšanās dokumenti ar tiesībām uz nodarbinātību.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī Ukrainā savas mājas bijuši spiesti pamest miljoniem cilvēku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:53

Jaunākās diskusijas