Vai Ukraina vispār var dot triecienu pa Krimas tiltu?

tautaruna.lv 11.maijs 2022, 15:14
 
pixabay
Militārais analītiķis, NBS rezerves pulkvedis Igors Rajevs kanāla TV24 Speciālizlaidumā skaidroja, vai Ukraina vispār var dot triecienu pa Krimas tiltu.

I. Rajevs norāda, ka potenciāli Ukraina var to izdarīt.

"Uz doto brīdi Ukrainai nav ieroču sistēmas, ar kurām viņi varētu aizsniegt no savas teritorijas, proti, no teritorijas, ko viņi pašlaik pārvalda, kuru Krievija nav okupējusi," norāda I. Rajevs, taču atzīmē, ka ir arī citi varianti, piemēram, diversanti, speciālie ūdenslīdēji u.c., kā to izdarīt.

Tomēr viņš piebilst: "Bet ir jāsaprot, ka krieviem tas ir stratēģiski svarīgs objekts un viņi viņu ļoti nopietni apsargā gan ar fizisko apsardzi, gan ar nopietnām pretgaisa aizsardzības sistēmām."

I. Rajevs arī atzīmē, ka, ja nākotnē NATO un ASV piegādās jaunas sistēmas ar tālāku darbības rādiusu Ukrainai, iespējams, ukraiņiem izdosies "aizķert" tiltu.

"Jebkurā dienā šī tilta iznīcināšana būtu ļoti svarīgs panākums, kurš palīdzētu ukraiņu armijai cīņā ar iebrucēju," piebilst I. Rajevs.

Jau vēstīts, ka iepriekš bijusi informācija, ka Ukraina 9. maijā plāno dot triecienu Krimas tiltam, intervijā Latvijas Radio sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvis, kapteinis Jānis Slaidiņš.

Jānis Slaidiņš norādīja, ka bruņojuma ziņā Ukrainai ir šāda iespēja un tas būtu morāls pacēlums valstij, ja operācija izdotos. Slaidiņš stāstīja, ka Krimas tilta sabojāšana būtu liels trieciens Krievijai, jo pa to tiek piegādātas rezerves visam dienvidu virzienam.

Tilts 9. maijā netika sagrauts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:56

Jaunākās diskusijas