Bijušais britu virsnieks: Putins nākamnedēļ paziņos par karu Ukrainā

tautaruna.lv 4.maijs 2022, 14:13
 
Kaspars Krafts/F64
Bijušais britu virsnieks Ričards Barrons uzskata, ka Vladimirs Putins nākamnedēļ oficiāli paziņos, ka viņa iebrukums Ukrainā ir karš, raksta britu mediji.

Kā zināms, Krievijas prezidents sākotnēji iebrukumu Ukrainā pasludināja par "speciālu militāru operāciju".

"Daily Star", atsaucoties uz "Daily Mirror", ziņo, ka, ņemot vērā, ka iebrukums Ukrainā kļūst par ilgstošu un uzmanību piesaistošu konfliktu, R. Barrons uzskata, ka Putins to 9. maijā nosauks par karu, kas ļautu viņam vairāk izmantot jaunos obligātā dienesta karavīrus.

Sers Ričards arī prognozējis strupceļu Donbasā, kamēr Ukrainas un Krievijas spēki cīnās. "Visticamākais iznākums ir tāds, ka tas nonāks strupceļā, un tas var likt Krievijai apstāties, vai, ja tai joprojām ir pietiekami daudz resursu, es domāju, ka tā pievērsīs uzmanību lielākas teritorijas ieņemšanai dienvidos," viņš sacījis raidorganizācijai BBC.

Viņs turpina: "Notiek sīva cīņa, un tā nav pārliecinoša. Krievi ir panākuši zināmu progresu, bet Ukrainas militārpersonas ir veikušas pretuzbrukumus un atņēmušas teritorijas citās vietās. Šīs tiešām tagad ir sacīkstes starp krievu spēju koncentrēt spēkus tādos veidos, kā viņi līdz šim nav spējuši. No otras puses Ukrainas armijas spēja iegūt ieročus, īpaši artilēriju no ASV un Vācijas, lai izjauktu šos uzbrukumus un tiktu galā ar Krievijas artilēriju. Ir ļoti grūti pateikt, kā tas izvērtīsies."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:06

Jaunākās diskusijas