Streičs: Putins Eiropu izmēģinājis un sapratis, ka nekas nebūs

tautaruna.lv 21.aprīlis 2022, 10:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
"Putins lielā mērā ir Eiropas pieklājības un demokrātijas produkts," kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" saka režisors Jānis Streičs.

J. Streičs uzskata, ka jau gadiem bija redzams, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins dažādi testē Eiropu un tās demokrātiju. Kā piemēru režisors min skandolozo politiķi Vladimiru Žirinovski, kurš darbojies kā "provokators, katru reizi izmēģinot to ko valdniekam vajag".

"Tā kā mazs bērns izmēģina, cik tālu var vecākus izvest. Tā arī Putins visu to Eiropu izmēģinājis un sapratis, ka nekas nebūs," pauž J. Streičs.

Režisors uzskata, ka Putins ir Eiropas pārspīlētas "pieklājības" un "pietātes" produkts, taču pret viņu attieksmei jābūt vienīgi kā pret noziedznieku: "Hāga raud pēc viņa."

Tajā pašā laikā režisors pauž apbrīnu Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim.

"Persona numur viens tagad ir Zelenskis. Man par to liels prieks. Es biju no tiem, kas sākumā apšaubīja - momentā, kad iepazinos. Es lasīju, ko viņš darīja, ko beidzis," saka J. Streicš. "Es domāju, ka viņa mērķis jau sen bija tāds. Tāpēc viņš uzņēma to filmu [seriālu "Tautas kalps" - red. piezīme], lai pieradinātu pie sevis."

Režisors atzīmē, ka mums ir jāsekmē Ukrainas uzvara karā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:15

Jaunākās diskusijas