Karš Ukrainā: Liepnieks skaidro, kāpēc krievu neveiksmes var būt bīstamas

tautaruna.lv 19.aprīlis 2022, 12:11
 
Politisko procesu apskatnieks Jurģis Lipenieks pēc krievu kuģa "Moskva" nogrimšanas mikroblogošanas vietnē Twitter paudis, kāpēc par krievu neveiksmē "nav ko sapriecāties".

Kā norāda J. Liepnieks, krievu neveiksme ātrāk noved pie nākošās "eskalācijas fāzes".

"Nu labi ... bet nav ko te sapriecāties. Jo sliktāk krieviem iet, jo straujāk mēs tuvojamies nākošajai eskalācijas fāzei," raksta J. Liepnieks.

Vēlāk komentāros, atbildot soctīklu lietotājiem, viņš norāda, ka netic, ka Krievija varētu padoties, izvest karaspēku un parakstīt miera līgumu. "Jā, dzīvē notiek visādi brīnumi, un reizēm vēsturē notikumi norisinās ļoti strauji arī negiadītos virzienos, tā kā, jā, izslēgt nevar. Cerēsim," piebilst J. Lipenieks.

J. Liepnieks vienā no saviem komentāriem arī pauž, ka grūtās situācijā var cerēt uz laiku.

"Teiksim katra diena, nedēļa, mēnesis par kuru izdodas attālināt kādu it kā neizbēgamu attistību, dod, vai var dot jaunas iespējas kā to novērst ... nu tāda mēdz būt domāšana, kas bieži nostrādā," raksta politisko procesu apskatnieks.

Jau vēstīts, ka Ukrainas armijas operatīvās pavēlniecības "Dienvidi" preses dienests pagājušajā nedēļā ziņoja, ka "Moskva" pēc Ukrainas pretkuģu raķešu "Neptun" triecieniem apgāzies un sācis grimt. Divas raķetes trāpījušas kreiserim Melnajā jūrā netālu no Odesas, un pēc šī trāpījuma uz kuģa izcēlies ugunsgrēks.

Krievijas karavīriem nav izdevies izglābt nogrimušā Krievijas karaflotes kreisera "Moskva" ekipāžu, piektdien paziņoja Ukrainas Robežsardzes dienesta jūras apsardzes preses sekretāre Natālija Humeņuka.

Kuģa "Moskva" komandā bija 510 cilvēki.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas