Cilvēki asi reaģē uz Žagara izteikumiem par politiskajiem bēgļiem no Krievijas

tautaruna.lv, Ziņu aģentūra LETA 20.aprīlis 2022, 3:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Jau vēstīts, ka intervijā TV3 Dailes teātra direktors Juris Žagars pauda viedokli, ka Eiropai, tostarp Latvijai, vajadzētu pilnveidot kritērijus, kādus cilvēkus no Krievijas atzīt par politiskajiem bēgļiem, nevis vienkārši slēgt savas robežas. Uz viņa izteikumiem asi reaģējuši cilvēki soctīklos.

Žagars intervijā atzīmēja, ka liela daļa Krievijas politisko bēgļu ir mākslas cilvēki. Jautājums ir, kāda ir mūsu attieksme pret viņiem - ja Krievijas mākslinieks ir paudis noraidošu attieksmi pret karu un līdz ar to bijis spiests aizbraukt no valsts, tad mums tas būtu kaut kādā mērā jānovērtē, izteicās teātra direktors.

Tikmēr mikroblogošanas vietnē Twitter cilvēki kritizējuši viņa teikto, norādot, ka Krievijas teritorijā šobrīd nenoris karš, tāpēc būtu jādomā, kā palīdzēt Ukrainas bēgļiem.

"Žagars TV nodemonstrēja, cik ļoti daļa mūsu “radošās inteliģences” ir apmaldījušies procesos, kas notiek krievijā. Grib [Krievijas] aktieriem palīdzēt emigrēt. Nezin, ka Z burtu pie Maskavas Tabakova teātra pielika pēc tā “hudruka” Maškova iniciatīvas. Pat meita šokēta par tēvu-putinistu," norāda Twitter profils Nepareizais.

"Jautājums "vai teātris gatavs uzņemt māksliniekus no Ukrainas?" pat netiek apspriests," komentārā norāda Artis.

Viņam piekrīt komentētājs Māris: "Gluži manas domas. Nevis centīsimies palīdzēt ukrainas bēgļiem rast darbu un iesaistīt kultūrā, plašsaziņā un nevalstiskās organizācijās, bet ņemsim visur krievus. Gan jau mūsējiem bail no ukraiņu brīvās domāšanas un vēstījuma."

"Krievijas teritorijā nenotiek karš, viņiem nav nepieciešamība masveidā emigrēt uz citurieni. Ukraiņi jā, tur ir karš un daudziem no viņiem nav izvēles. Bet krievi lai sēž mājās un maina savu valsti, nevis meklē uzreiz siltāku vietu, kur apmesties," uzskata Deniss.

"Žagars arī nezin, ka lielākā daļa aktieru RU atbalsta Putinu un ir tādi paši imperiālisti, ka visa ru tauta. Kāds valsts dotētam teātrim sakars ar krievu emigrāciju?" - komentārā atzīmē Ivars.

"Kāpēc viņi pirms gada to nedarīja? Kas tad nu ir noticis?" - jautā Rainers.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:10

Jaunākās diskusijas