"Naida noziegums"; Rinkēvičs pauž, kā jāizturas pret uzbrukumiem ukraiņiem

tautaruna.lv 11.aprīlis 2022, 16:13
 
Ekrānšāviņš
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs mikroblogošnasa vietnē Twitter paudis, ka dažādi uzbrukumi cilvēkiem vai mantas bojāšana ar Ukrainas simboliku ir jāvērtē kā naida noziegumi

E. Rinkēvičs uzskata, ka fiziski vai vārdiski uzbrukumi cilvēkiem vai mantas bojāšana ar Ukrainas simboliku "pēc būtības ir naida noziegums" un, viņaprāt, "tā pret to jāizturas".

"Zinu, ka tiesībaizsrdzības iestādes jau strādā, pret šādiem izlēcieniem ir jābūt nulle iecietībai. Ja saskaries, ziņo policijai," mikroblogošanas vietnē Twitter raksta ārlietu ministrs.

Pie viņa ieraksta komentāros cilvēki ne tikai piekrīt ministra paustajam, bet skarbi kritizē likumsargus un iekšlietu ministri Mariju Golubevu par gauso rīcību šādu uzbrukumu izmeklēšanā.

Artis: "Vai pastāsiet par to valdības sēdes laikā savai kolēģei

@MGolubeva_LV? UA automašīnu bojāšana bav huligānisms, bet NAIDA NOZIEGUMS, kurus viņa bija gatava naski apkarot stājoties amatā!"

Rita: "Tā jau ir. Bet kaut kā tomēr tā efektivitāte policijai tāda neiespaidīga. Maigi izsakoties."

Līga: "Kāda jēga ziņot? Vai tad kāds kaut ko izmeklē, atrod vainīgos? Vai tas karodziņa nolauzējs no mašīnas ir noķerts, kurš pilnā augumā un sejā bija redzams video novērošanā? Domāju, ka nē un ka neviens viņu arī nemeklē."

Ieva: "Absolūti, jā! Un, lai pārējie pierautos, vajag par šiem noziegumiem runāt atklāti. Nevis pilsonis K notiesāts par noziegumu pret Ukrainas pilsoni, bet gan konkrētais Ivans Ivanovs notiesāts par Ukrainas pilsoņa īpašuma bojāšanu ar brīvības atņemšanu uz tādu un tādu termiņu."

Jau vēstīts, ka soctīklos cilvēki aicina atbildīgās amatpersonas rīkoties, kad Pārdaugavā izdemolēta automašīna ar Ukrainas numuriem.

"Šobrīd esam sākuši Kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta - mantas tīša iznīcināšana un bojāšana. Bet izmeklēšanā skaidrojam visus apstākļus, jo šādiem noziegumiem apakšā var būt citi noziedzīgi motīvi, piemēram, naida kurināšana, kara attaisnošanas," skaidroja policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:00

Jaunākās diskusijas