"Ja viņš nāks, tad viņš nāks"; Pavļuts par iespējamo nākamo Covid-19 vilni

tautaruna.lv 8.aprīlis 2022, 16:45
 
Kaspars Krafts/F64
Veselības ministrs Daniels Pavļut kanāla TV24 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu" atbildēja, kā notiks gatavošanās iespējamam nākamajam Covid-19 vilnim, ņemot vērā iepriekšējo pieredzi.
"Ja viņš nāks, tad viņš nāks. Tikai, protams, ir jautājums, kāds tas vīruss būs. Cik ātri viņš būs spējīgs izplatīties, vai tas ir bīstams veids, kas var izraisīt smagu slimības gaitu - to mēs nezinām," norāda ministrs.

D. Pavļuts norāda, ka arvien labākais veids, kā sevi pasargāt, ir balstvakcinācija, kuru, kā norāda ministrs, daudzi Latvijā joprojām nav veikuši, kas, viņaprāt, izskaidrojot arī to, kāpēc Latvijā ir paaugstināta mirstība no Covid-19.

"Rudenī tas būs tieši tāpat. Lai pasargātu plašāku sabiedrību, mūsu uzdevums būs pirmām kārtām pasargāt ievainojamākos tās locekļus - gados vecākos un hroniski slimos cilvēkus," pauž D. Pavļuts.

Viņš atzīmē, ka Latvija daudz ir mācījusies no tā, kas notika iepriekšējā gada laikā. Šobrīd tiekot veidota precīza cilvēku kontaktu datu bāze, lai, piemēram, augustā varētu personīgi uzrunāt tos cilvēkus, kuriem vajadzētu saņemt balstvakcīnu, informē ministrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas