"Mūsu mūziķi smokingu vietā valkā bruņuvestes"; Zelenskis pārsteidz Amerikas mūziķus

tautaruna.lv 4.aprīlis 2022, 15:13
 
Ekrānuzņēmums
3. aprīlī Amerikā notika 2022. gada "Grammy" balvu pasniegšana un tās laikā Amerikas mūziķus uzrunāja arī Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, ziņo ārvalstu mediji.

V. Zelenskis balvu pasniegšanā parādījās video vēstījumā pirms mūziķa Džona Leģenda uzstāšanās, kurš izpildīja muzikālu veltījumu tiem, kas cieš karā Ukrainā.

"Karš. Kas ir pretstatā mūzikai? Sagrautu pilsētu un nogalinātu cilvēku klusums. Mūsu bērni zīmē lidojošas raķetes, nevis krītošas zvaigznes. Vairāk nekā 400 bērnu ir ieveinoti un 153 gājuši bojā. Un mēs nekad neredzēsim viņus zīmējam. Mūsu vecāki ir laimīgi pamosties no rīta. Bumbu patvertnēs, bet dzīvi. Mūsu mīļie nezina, vai kādreiz atkal būsim kopā. Karš neļauj mums izvēlēties, kurš izdzīvos un kurš paliks mūžīgā klusumā. Mūsu mūziķi smokingu vietās valkā bruņuvestes. Viņi dzied ievainotajiem slimnīcās. Pat tiem, kas viņus nedzird. Mūzika izlauzīsies cauri tāpat," uzrunā angļu valodā sacīja V. Zelenskis.

Viņš norādīja, ka ukraiņi aizstāv savu brīvību un cīnās pret Krieviju, kas ar savām bumbām nes "šausminošu nāves klusumu". V. Zelenskis aicināja mūziķus atbalstīt Ukrainu un dalīties ar patiesību par karu arī medijos un sociālajos tīklos.

"Atbalstiet mūs, kā vien spējat, bet neklusējiet. Un tad nāks miers," pauda Ukrainas prezidents, piebilstot, ka sapņo, ka Ukrainas ievērojamākās pilsētas būs brīvas, kā "jūs uz Grammy skatuves".

Pēc V. Zelenska uzrunas uz skatuves kāpa Leģends kopā ar ukraiņu māksliniekiem Siuzannu Iglidanu, Miku Ņūtonu un Ļubu Jakimčuku, lai izpildītu dziesmu "Free". Visi mākslinieki bija tērpušies zilos vai dzeltenos tērpos, godinot Ukrainas karogu, raksta "E!Online.".


Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas