""Krievs" dažreiz ir tikai ieraksts dzimšanas apliecībā"; Latvijas krieviete vēršas pie cilvēkiem

tautaruna.lv 4.aprīlis 2022, 10:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāda iedzīvotāja uzrunājusi soctīklu lietotājus, norādot, ka viņu sāpina dzirdētais par viņas tautību, kaut viņa ir dzimusi, augusi un mācījusies Latvijā.

Kā ieraksta sākumā atklāj autore, viņa ir dzimusi neatkarīgā Latvijā un pabeigusi latviešu skolu. Viņa arī atklāj, ka mājās sarunājas krievu valodā, taču domājot abās valodās - latviešu un krievu.

Iedzīvotāja arī akcentē, ka mīl savu dzimteni - Latviju, taču pašreizējā situācijā nācies dzirdēt arī nepatīkamas atziņas par savu tautību.

"Bet vairākas reizes šeit [Twitter] jau lasīju, ka pēc šņabja glāzes manī pamodīsies “īstais krievs” un es slepeni sapņoju par varenās impērijas atjaunošanu. No sākuma es dusmojos, tad gribēju kaut ko pierādīt, bet šobrīd man vienkārši sāp. Manā pusē tūlīt aizlidos visi akmeņi, bet, surprise-surprise, es neizvēlējos, kādā ģimenē piedzimt.

Lūdzu, kamēr mēs joprojām esam drošībā un siltumā, kamēr mūsu kari notiek galvenokārt šeit, un mums ir laiks un spējas kritiski domāt, atcerieties, ka “krievs” dažreiz ir tikai ieraksts dzimšanas apliecībā. Paldies," raksta iedzīvotāja.

Jau vēstīts, ka martā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš mikroblogošanas vietnē Twitter vērsies pie iedzīvotājiem ar vēstījumu Ukrainas kara kontekstā.

"Dārgie Latvijas iedzīvotāji! Šajā brīdī ir būtiski vārdos un darbos parādīt, ka esam demokrātiska valsts! Putina noziedzība pret ukraiņu tautu nav krievvalodīgo vai Krievijas miermīlīgo iedzīvotāju īstenota. Būsim vienoti pret agresiju - tikai tā mēs palīdzēsim sev un Ukrainai!" - pausts vēstījumā.

Kariņš preses konferencē pēc valdības sēdes sacīja, ka sabiedrībā ir radusies neskaidrība par to, kas notiek pasaulē, jo mūsu vienotais pretinieks ir Krievijas prezidenta Vladimira Putina režīms, kas brutāli iebrucis Ukrainā, nevis etniskie krievi. Viņš pauda, ka arī ieroči un raķetes, kas nogalina nevainīgus Ukrainas iedzīvotājus, nešķiro cilvēkus pēc tautības vai valodas, kādā persona runā mājās.

Kariņš aicināja savu patriotismu cilvēkiem izrādīt, nevis raisot iekšējus konfliktus vienam pret otru, bet gan stājoties zemessardzē un palīdzot iedzīvotājiem Ukrainā, piemēram, ziedojot vai uzņemot pie sevis bēgļus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:39

Jaunākās diskusijas