Liepnieks neizpratnē par Rinkēviča sacīto Latvijas Televīzijā

tautaruna.lv 1.aprīlis 2022, 10:30
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Publicists, politisko procesu apskatnieks Jurģis Liepnieks sociālajos medijos komentējis Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča teikto intervijā Latvijas Televīzijā.

Viesojoties Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums", ministrs pauda, ka viņam līdz galam nav skaidrs, kāpēc Latvija var Ukrainai piegādāt "Stinger" vai "Javelin", bet nevar piegādāt tankus vai lidmašīnas. "Ir daļa valstu, kas saka, ka nevar piegādāt Rietumu tehniku, bet mistika ir par apturēto Polijas lidmašīnu piegādi," norādījis ministrs.

E. Rinkēviča teikto komentējis J. Lipenieks.

"Es saprotu, ka ārpolitika ir sarežģīta, daudzi nesaprot, stulbi tikai, ka tas ir tavas valsts ārlietu ministrs, kurš nesaprot. Mistika un neskaidrības, traki…" - ironizē publlicists.

Viņš papildina: "Protams, robeža starp uzbrukuma un aizstāvības ieročiem ir ļoti nosacīta, katru ieroci var izmantot uzbrukumam utt, taču, ja Latvijas ārlietu ministrs nesaprot kā šī robeža tiek vilkta un šobrīd faktiski kritizē ASV, UK un NATO politiku, tas nekādā veidā nav Latvijas interesēs un tas, ka nāk vēlēšanas un tā gribas izdabāt tiem, kas tāpat "nesaprot" un kam ārlietas un drošības jautājumi ir mistika, nedara godu. Būtu labāk pacenties izglītot, skaidrot, vadīt, nevis par nesaprotamo mistiku ārlietās sūdzēties."

Jau vēstīts, ka, raidījumā runājot par militārās tehnikas piegādēm un laicīgu atbalstu Ukrainai, Rinkēvičs norādīja, ka piegādes sākās vēl pirms kara sākuma. To darīja gan Baltijas valstis, gan ASV un Lielbritānija, tomēr bija vairākas valstis, kas tikai karam sākoties nolēma mainīt savu gadu desmitiem ilgo politiku.

"Patlaban piegādes tiešām notiek diezgan daudz un par tām nerunā drošības iemeslu dēļ, lai piegādes nonāktu līdz adresātam. Tas ir fakts. Vai varēja darīt kaut ko vairāk - jā, varēja. Es domāju, ka ir vesela rinda valstu, kuras varbūt varētu uz notiekošo paskatīties citādāk un atzīt, ka piegādes mēnesi, divas, trīs nedēļas pirms kara sākuma, būtu bijis labs solis," sacīja ārlietu ministrs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:04

Jaunākās diskusijas