"Viņi pie tā ir pieraduši, cik nu var pie tā pierast"; Lizbovskis stāsta par redzēto kara plosītajā Ukrainā

tautaruna.lv 24.marts 2022, 15:11
 
Ekrānšāviņš
Sporta žurnālists Lauris Lizbovskis jau vairākas reizes devies ceļā uz Ukrainu, lai tur nogādātu humāno palīdzību un kanālam 360 TV atklāti pastāsta par redzēto kara plosītajā valstī.

L. Lizbovskis, esot ceļā no Ļvivas, kur pa nakti palicis pie drauga, atklāj, ka pilsēta "dzīvo miera dzīvi" - viss strādājot un dzīve turpinās. Arī Kijivā joprojām "viss notiek", taču ik pa laikam ir bombardēšanas, stāsta žurnālists.

"Ļvivā vispār nevar pateikt, ka kaut kur blakus notiek karadarbība, bet pirmais, ko man teica, kad paliku pa nakti netālu no Ļvivas, bija kā jārīkojas, kad ir trauksme, tā kā tās nav nekādas muļķības," stāsta L. Lizbovskis. "Es ļoti vērīgi klausījos, kas jādara. Viņi pie tā ir pieraduši, cik nu var pie tā pierast. "

Viņš stāsta, ka cilvēki Ukrainā šobrīd jau pragmatiskāk skatās uz karu un mēģina izdzīvot.

"Situācija šeit, Rietumukrainā, neliecina, ka būtu karadarbība šeit, bet, protams, blokposti ir visās malās un cilvēki runā vienīgi par karu. Arī visās radiostacijās Ukrainā atskaņo tikai ļoti patriotisku mūziku. Visas ziņas ir pilnas tikai ar to, kas notiek šeit apkārt," stāsta žurnālists.

L. Lizbovskis, kurš nogādājis humāno palīdzību ukraiņiem, atklāj, ka drēbju un pārtikas esot ļoti daudz, bet vairāk esot nepieciešama tehniskā palīdzība. Humāno palīdzību brīvprātīgie nogādājot arī vietās, kur notiek aktīva karadarbība.

Žurnālists uzsver, ka Ukrainas iedzīvotājiem ļoti svarīga ir arī psiholoģiskā palīdzība, atbalsts no malas, ko viņi ļoti novērtējot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas