Labklājības ministrs atbild, kad un par cik tiks paaugstināta minimālā alga

tautaruna.lv 22.marts 2022, 15:14
 
Oksana Džadana/F64
Labklājības ministrs Gatis Eglītis kanāla TV 24 raidījumā "Uz līnijas" atbildējis uz skatītāja jautājumu par minimālo algu Latvijā.

Ministrs norāda, ka šobrīd konceptuāli ir vienošanās ar arodbiedrībām, taču vēl jāsaņem apstiprinājums no darba devējiem.

"Mēs runājam par 640 vai 650 eiro minimālo algu no 2023. gada 1. janvāra," saka ministrs.

Uz žurnālista jautājumu, vai reāli tad arī minimālā alga tiks paaugstināta, G. Eglītis atbild, ka pēc viņa domām tā būšot.

Jau vēstīts, ka minimālās darba algas apmēra pārskatīšana ir plānota 2022.gada pirmajā pusē, vienojoties ar sociālajiem partneriem par minimālās darba algas apmēru 2023.gadam, tikšanās laikā ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS) solījis labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP).

Kā informēja LBAS, diskusijai sociālajiem partneriem kā iespējamais kritērijs minimālās darba algas noteikšanai 2023.gadā tikšot piedāvāts risinājums minimālo algu noteikt 50% no 2021.gada vidējās bruto darba algas. Piemēram, pagājušā gada izskaņā Centrālā statistikas pārvalde ziņoja, ka 2021.gada trešajā ceturksnī vidējā bruto darba samaksa Latvijā bija 1280 eiro.

Pašlaik minimālā mēneša darba alga Latvijā ir noteikta 500 eiro mēnesī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas