Lato Lapsa skarbi izsakās par latviešu biklumu attiecībā uz Uzvaras pieminekļa novākšanu

tautaruna.lv 6.marts 2022, 11:12
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Žurnālists Lato Lapsa mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar ierakstu, kurā pauž skarbu nostāju par kavēšanos ar Uzvaras pieminekļa demontāžu.

Viņš to nosauc par bezdarbību un ignoranci ne tikai no valstsvīru, bet arī no Latvijas iedzīvotāju puses.

"Vienu lietu gan es atļaušos pateikt absolūti skaidri: latvieši, kas bikli un rāmi gaida rinkēviču un staķu atļauju aizvākt okupācijas pieminekli, nav neko labāki par krievu masu, kas savos dzīvokļos plāta rokas un bubina - oi, nu ko nu mēs varam padarīt..." - raksta L. Lapsa.

Komentāros daudzi piekrīt žurnālista paustajam.

"100%. Nav runa tikai par pieminekli," piekrīt komentētājs. Komentāram atbildējis L. Lapsa: "Protams, ka ne. Piemineklis ir viena konkrēta, visu reālo situāciju personificējoša lieta.

"Tā ir. Laikam ap 62000 cilvēku atlaida no darba. Cik no viņiem protestēja pret to? Pārējie nebija labāki, daži pat sajūsminājās par to, ka atlaida nevakcinētos, dažs pat vēlēja viņiem nāvi..." - pauž komentāra autors.

"Simbola fiziskās reprezentācijas iznīcināšana neiznīcina tā vērtības. Vēsture šo ir nodemonstrējusi atkal un atkal. Bieži tas rada papildus motivāciju. Pēc UA-RU kura par šo vajag skaļi un ļoti argumentēti runāt. Par to kāda bija vērtība, par to kā karš to ir izmainījis, utt." - norāda komentētājs.

"Tā ir iespēja! Sāc āmurēt Live video un Tev pievienosies," iesaka komentētājs.

"Tas ir pats svarīgākais šobrīd? Ļoti, ļoti? Piemineklis tiks novākts. Jums vajag tagad un ar blīkšķi?" - retoriski jautā komentāra autore.

Vēlāk L. Lapsa publicējis ziņu, kurā atklāj, ko darītu valsts varas vietā ar okupācijas pieminekļiem Latvijā.

Jau vēstīts, ka iepriekš L. Lapsa sociālajos tīklos pauda, ka tieši šobrīd būtu īstais brīdis demontēt Uzvaras pieminekli, ņemot vērā Krievijas agresiju Ukrainā.

Savukārt Rīgas mērs Mārtiņš Staķis TV24 raidījumā "Speciālizlaidums" sacīja: "Ja Rīgas dome pieņems lēmumu aizvākt Uzvaras pieminekli, tas nozīmēs Rīgas domes atlaišanu nekavējoties."

Viņš atzīst, ka Rīgas dome ir saņēmusi vairākas iedzīvotāju vēstules ar lūgumu un mudinājumu aizvākt no Rīgas Uzvaras pieminekli. Viņš atgādina, ka 2019. gadā Saeimā tika izveidota darba grupa. "Atrisiniet šo jautājumu likumiskā ceļā," mudina M. Staķis.

M. Staķis uzsver, ka pieminekļa bojāšana ir nelikumīga, tāpēc iedzīvotājiem jāmeklē citi veidi, kā paust savu atbalstu Ukrainai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas