Pētījums: nāves risks no Covid-19 vakcinētajiem ir par 93% mazāks

tautaruna.lv 10.februāris 2022, 15:13
 
Danil Aikin/TASS/Scanpix/Leta
Cilvēkiem, kuri ir pilnībā vakcinēti, nāves risks no kovida ir par 93% mazāks nekā nevakcinētiem cilvēkiem, liecina jauna pētījuma dati, raksta "The Mirror".

Lielbritānijā veiktajā pētījumā konstatēts, ka mirstības rādītāji no koronavīrusa izraisītiem nāves gadījumiem ir "konsekventi zemāki" visās vecuma grupās tiem, kuri saņēmuši balstvakcīnu.

Pētījumā izmantoti vecuma standartizētie mirstības rādītāji, kuros ņemtas vērā vecuma struktūras un populācijas lieluma atšķirības, lai varētu salīdzināt vakcinācijas grupas.

Stapr pilnībā vakcinētajiem cilvēkiem Anglijā, kuri bija saņēmuši otro vakcīnas devu vai balstvakcīnu vismaz 21 dienu iepriekš, vecumam pielāgotais nāves risks no Covid-19 no pērnā gada jūlija līdz decembrim bija par 93,4% zemāks.

Kā zināms, Latvijā ir pieejamas četras lietošanai Eiropas Savienībā apstiprinātās vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna", "AstraZeneca" un "Johnson&Johnson", taču "AstraZeneca" vakcīnu zemā pieprasījuma dēļ Latvijā faktiski vairs nelieto, un arī "Johnson&Johnson" vakcīnu izmantošana arvien samazinās, jo eksperti atzīmējuši tās salīdzinoši mazāko efektivitāti. 2020.gada decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, bet masveidīgāka iedzīvotāju vakcinēšana sākās 2021.gada marta izskaņā. Latvijā vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotājiem ir pieejamas no piecu gadu vecuma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:36

Jaunākās diskusijas