Kalvītis atbild, vai energoresursu cenas varētu tuvākajā laikā samazināties

tautaruna.lv 24.janvāris 2022, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Aivars Kalvītis, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum", izteica prognozes par energoresusu cenām.
"Es domāju, ka esam iegājuši jaunā fāzē - energoresursi, vismaz tuvākā gada laikā, noteikti būs daudz dārgāki nekā tas bija pierasts," pauž A. Kalvītis.

Viņš atzīmē, ka par to liecina visas pašreizējās tendences.

"Protams, var notikt dažādi brīnumi. Piemēram, mēs redzējām, ka kovida krīzes laikā kritās cenas. Ja atcerasmies, 2020. gadā bija rekordzemākās energoresursu cenas - gan naftai, gan gāzei, gan visam. Bet diez vai mēs gribam piedzīvot ceturto kovida vilni," piebilst A. Kalvītis.

Jau vēstīts, ka energoresursu cenām nemazinoties, produktu un pakalpojumu cenu kāpums būs neizbēgams, vēsta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK), atsaucoties uz uzņēmēju aptaujas datiem.

LTRK skaidro, ka, ņemot vērā strauji pieaugušās energoresursu cenas, daudzi uzņēmēji ir vērsušies pie LTRK, paužot satraukumu par iespējām apmaksāt saņemtos patērētās gāzes un elektrības rēķinus, kā arī neskaidrību par iespējām uzņēmu darbību turpināt, saglabājot līdzšinējo ražošanas jaudu un kvalitāti. Lai noskaidrotu, kā energoresursu cenu pieaugums ietekmē Latvijas uzņēmumu darbību, un kādas sekas varētu būt, ja energoresursu cenas ilgstoši saglabāsies tik augstas, LTRK veica biedru aptauju.

Aptaujā 39% uzņēmēju atzina, ka energoresursu cenu pieaugums negatīvi ietekmē finanšu situāciju uzņēmumā, bet 22% norādīja uz uzņēmuma attīstības iespēju samazināšanos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:17

Jaunākās diskusijas