Antarktīdā konstatēts Covid-19 uzliesmojums

tautaruna.lv 4.janvāris 2022, 12:30
 
pexels
Covid-19 uzliesmojums skāris Beļģijas pētniecības bāzi Antarktīdā, ziņo BBC.

Kopš 14. decembra pozitīvi testi bijuši vismaz 16 no 25 Princeses Elizabetes polārās stacijas komandas locekļiem. Visi komandas locekļi ir vakcinēti un atrodas vienā no pasaules attālākajiem reģioniem.

Amatpersonas saka, ka gadījumi pagaidām ir viegli.

"Situācija nav dramatiska," BBC sacījis Starptautiskā Polārā fonda projekta vadītājs Džozefs Čeks. "Lai gan ir bijušas neērtības, ka daži darbinieki, kuri inficējušies ar vīrusu, tika ievietoti karantīnā, kopumā tas nav būtiski ietekmējis mūsu darbu stacijā."

Visiem stacijas iemītniekiem piedāvāts izlidot ar regulāro reisu 12. janvārī, tomēr visi izteikuši vēlmi palikt un turpināt darbu.

Par uzliesmojumu pirmo reizi ziņots Beļģijas izdevumā "Le Soir". Pirmais pozitīvais Covid-19 tests reģistrēts 14. decembrī starp komandas locekļiem, kas pirms septiņām dienām ieradušies stacijā. Cilvēki ar pozitīviem testiem ievietoti karantīnā, bet vīruss turpinājis izplatīties.

Personālam, kas ierodas stacijā, jābūt vakcinētam un pārbaudītam.

Stacijā ir divi neatliekamās medicīniskās palīdzības ārsti.

Šī nav pirmā reize, kad jaunā koronavīrusa uzliesmojums skar pētniecības staciju Antarktīdā. Pērn vairāki Čīles militārie darbinieki, kas atradās Bernarda O'Higinsa pētniecības stacijā, tika inficēti pēc tam, kad jūrniekiem uz piegādes kuģa bija pozitīvi Covid-19 testi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:37

Jaunākās diskusijas