Latvijas ārsts: Covid-19 strauji izplatās arī bērnu vidū

tautaruna.lv 4.janvāris 2022, 15:13
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / pexels.com
Ģimenes ārsts Ainis Dzalbs kanālā TV24 raidījumā komentējis jaunāko bērnu vakcināciju pret Covid-19, norādot, ka vīruss strauji izplatās arī bērnu vidū.

Kā norāda ģimenes ārsts, Covid-19 gaita ir parādījusi to, ka slimība strauji izplatās ne tikai pieaugušo iedzīvotāju vidū, bet arī bērnu vidū.

"Šobrīd, analizējot savas prakses pieredzi, redzam, ka tomēr tie pieaugušie, kas ir vakcinēti un pat saņēmuši papildu devas, ar Covid-19 inficējas daudz retāk un slimo vieglāk. Taču pēdējos mēnešos tā lielākā saslimstība konstatēta tieši nepilngadīgo vidū, bērnu vidū," decembrī pauda ārsts.

Ārsts gan atzīmē, ka bērniem slimības gaita ir daudz vieglāka, biežāk tā ir asimptomātiska.

"Taču jāsaprot, ka bērnu kolektīvi ir vide, kur šis vīruss cirkulē un uzturas labprāt. Tas ir viens no ceļiem, kā šobrīd šis vīruss nonāk līdz pieaugušajiem, tai skaitā pie nevakcinētiem indivīdiem," norāda ārsts.

Kā ziņots, Latvijā vakcinēšana pret Covid-19 tika sākta pagājušā gada 28.decembrī, kā pirmos potējot lielo slimnīcu darbiniekus, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas.

No 16.decembra Latvijā vakcīnu pret Covid-19 var saņemt ikviens bērns no piecu gadu vecuma, taču vakcinācija īpaši ieteicama būs bērniem ar dažādām hroniskām saslimšanām, piemēram, ar palielinātu svaru, cukura diabētu, smagiem imūnsistēmas traucējumiem, hroniskām kardiovaskulārajām un nieru slimībām, kā arī onkoloģiskām saslimšanām.Vakcinācija pret Covid-19 bērnu aizsardzībai notiek ar "Pfizer/BioNTech" bērnu vakcīnu "Comirnaty".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:20

Jaunākās diskusijas