Kārtējais "sejspļāves" gadījums? Atklāj, ko ēdinātāji domā par atļauju strādāt Vecgada vakarā

tautaruna.lv 23.decembris 2021, 16:13
 
Oksana Džadana/F64
Latvijas restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis sociālajā vietnē Facebook dalījies ar nozares pārstāvju viedokli attiecībā uz valdības lēmumu ļaut ēdināšanas uzņēmumiem strādāt Vecgada naktī.

Kā norāda J. Jenzis, viņš pēdējā laikā ir saņēmis daudz jautājumu, vai ēdinātāji ir priecīgi, ka varēs strādāt Vecgada naktī.

"Runājot ar uzņēmējiem, bieži izskan viedoklis, ka tas ir kārtējais "Sejspļāves" gadījums. Uzņēmēji aktualizēja sarunu par darbu svētku laikā un Vecgada vakarā jau pirms diviem mēnešiem. Sarunas bija neauglīgas. Darba kolektīvi, kas katru dienu ir kopā ļoti ciešā kontaktā, nevarēja nosvinēt savu Ziemassvētku pasākumu kopā, jo to neļāva spēkā esošie ierobežojumi. Tūristi, kuri gribēja Jauno gadu sagaidīt Rīgā to nevarēs, jo nedēļas laikā šadus pasākumus neviens nevar ieplānot. Darbiniekiem, kuri jau ir ieplānojuši savu laiku, vairs nevar likt vai lūgt strādāt Vecgada vakarā. Pieņemu, ka līdzīgi ar māksliniekiem un mūziķiem," ierakstā norāda J. jenzis.

Nobeigumā viņš, akcentē, ka tiešām cer, ka šis lēmums radies, jo "kāds no MK vēlas aiziet uz restorānu Vecgada vakarā" un nav saistīts ar to, ka "Omricon ir līpīgāks par Deltu, bet mazāk nāvējošs".

"Slimnīcas nepildās un nebūs pamata pagarināt ārkārtas stāvokli. Es ceru, ka šis nav viltīgs slazds, kurā ievilināt mūsu kolēģus, netieši veicināt vīrusa izplatību un pagarināt ārkārtas stāvokli un atkal būtiski ierobežot mūsu, tā jau cietušo, nozari," pauž Latvijas restorānu biedrības prezidents.

Jau vēstīts, ka Jaungada naktī Latvijā, tāpat kā Igaunijā, netiks piemēroti ārkārtējās situācijas laikā noteiktie darba laika ierobežojumi attiecībā uz pakalpojumu sniegšanu un pasākumu organizēšanu, otrdien nolēma valdība.

Tāpat valdības pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu nosaka, ka turpmāk veikali tirdzniecības centros atkal varēs strādāt arī brīvdienās un svētku dienās. Grozījumi faktiski stāsies spēkā no piektdienas, 24.decembra, kas ir pirmā svētku diena pēc valdības sēdes.

Izmaiņas bāru, restorānu un citu kultūras un izklaides vietu regulējumā Jaungada naktī - laikposmā no plkst.23 līdz plkst.6 - veiktas, ņemot vērā Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:43

Jaunākās diskusijas