Cilvēki asi reaģē uz ierosinājumu ļaut nevakcinētiem mācītājiem vadīt dievkalpojumus

tautaruna.lv 8.decembris 2021, 12:30
 
pexels.com
Pie žurnālistes Evitas Puriņas ieraksta mikroblogošanas vietnē Twitter par tieslietu ministra Jāņa Bordāna rosinājumu atļaut nevakcinētiem mācītājiem vadīt dievkalpojumus izvērsusies pamatīga diskusija.

Portāls NRA jau rakstīja, ka J. Bordāns valdības sēdē rosināja atļaut dievkalpojumus vadīt arī tādiem mācītājiem, kuri nav vakcinējušies vai nav pārslimojuši Covid-19.

"Visiem citiem jāvakcinējas, bet mācītājiem tomēr esot jāļauj vadīt dievkalpojumi ar negatīvu testu, jo "ir specifiskas situācijas un nevar plakani pieet jautājumam". Bordāns valdības sēdē," ar ierakstu dalījusies Re:Check/Re:Baltica žurnāliste.

Šis ierosinājums izpelnījies asu reakciju soctīklu lietotāju vidū. Vairāki lietotāji atzīmē, ka viņu ģimenēs vai paziņu lokā ir mācītāji, kuri ir vakcinējušies, norādot, ka nav nepieciešams visus "likt vienā maisā". Savukārt citi neslēpj sašutumu par šādu ministra ierosinājumu laikā, kad notiek aktīva sabiedrības mudināšana visiem saņemt vakcīnu.

"Izņēmumi nedrīkst būt!" - parliecināts ir komentētājs.

"Vispirms lai pamēģina formulēt, kas tai situācijā ir tik specifisks," pauž komentētāja.

"Citāts: “Visi dzīvnieki ir vienlīdzīgi, bet daži dzīvnieki ir vienlīdzīgāki par citiem” nav atcelts," Orvela slaveno citātu no "Dzīvnieku fermas" atminas komentātāja.

"Es domāju, Kariņam vajadzētu pieiet šīs lietas risināšanai ļoti tieši - izlikt pilsoni Bordānu no MK ministru sastāva. Cilvēks ir "sagājis sviestā" ar atkarību no reliģiskajiem darboņiem un nav spējīgs pieņemt loģiskus lēmumus! Valsts un baznīca ir šķirtas!" - uzskata komentāra autors.

Kā vēstīts iepriekš, J. Bordāns savus apsvērumus par atļauju vadīt dievkalpojumus mācītājiem bez Covid-19 sertifikāta pamatoja ar to, ka pagājušajā gadā, kad notika Ziemassvētku dievkalpojumi un vakcinācija vēl nebija pieejama, neesot ticis konstatēs Covid-19 saslimstības pieaugums pēc baznīcu apmeklējuma. Turklāt mācītāji, atšķirībā no dažiem vārdā nenosauktiem politiķiem, sadarbojoties ar valsti vakcinācijas jautājumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:32

Jaunākās diskusijas