Dumpja ieraksts soctīklos izraisa asu cilvēku reakciju

tautaruna.lv 25.novembris 2021, 10:30
 
Nora Krevnera/F64
Infektologs Uga Dumpis mikroblogošansa vietnē Twitter dalījies ar ierakstu par medicīnas darbinieku noslogotību un trūkumu, kamēr "sabiedrības vēlmēm robežas ir zudušas".

U. Dumpis ierakstā akcentē, cik ļoti apjomīgs šobrīd ir darbas ar cilvēku testēšanu, vakcinēšanu un ārstēšanu Covid-19 kontekstā.

"Vienlaicīgi kvalitatīvi ārstēt slimnīcās ievērojami lielāku pacientu skaitu, nodrošināt praktiski visiem balstvakcināciju un testēt vēl līdz šim nepieredzētos apjomos. Šķiet, ka sabiedrības vēlmēm robežas ir zudušas, bet medicīnas nozares cilvēku resursi gan paliek tādi paši," raksta U. Dumpis.

Ieraksts izpelnījies asu reakciju no Twitter lietotāju puses.

"Labdien! Man liekas, sāk rasties milzu plaisa komunikācijā starp ekspertiem un sabiedrību. Vakcinācijas centri stāv tukši. Personāls sēž telefonos. Par to var viegli pārliecināties. Sabiedrība nav prasījusi Ag testu testēšanos divreiz nedēļā - politiķu lēmums. Nevainojiet mūs!" - komentē mediķe.

"Tās nav sabiedrības vēlmes. Sabiedrība nepieprasa un nelūdz bezjēdzīgu testēšanu. Vakcinācija un ārstēšana ir loģiskas vēlmes. It sevišķi šajā situācijā, kad "eksperti" bremzē trešo devu cilvēkiem, kam ir bijusi AZ. Arī jūsu "ekspertu" izvēlēta," norāda komentāra autore.

"Ja par sabiedrības vēlmēm beidzot ierunājamies, tad manās aprindās galvenā vēlme ir, lai Covid tiktu ārstēts uzreiz pēc pozitīvā testa nevis tad, kad nonāk slimnīcā. Un ne jau ar temperatūras vērošanu. Bet, jā, pieļaut, ka kaut kas vēl bez šprices ir darāms, laikam ir ķecerība," norāda komentētājs.

"Kāpēc tad lielie vakcinācijas centri stāv tukši? Kur efektīvs resursu lietojums? Kas notiks, kad būs milzu pīķis pie 6 mēnešiem? Nevajag epidemiologa zināšanas, vajag analizēt ar smadzenēm un būs skaidrs, ka bakstvakcīna ir jādod no 4 mēn un šodien. Tas sadalīs plūsmu," neizpratnē ir komentētājs. "Plus šobrīd apkārt staigā cilvēki ar vakcinācijas sertifikātiem, kas nav vakcinēti, jo ir jau 4+ mēneši kopš 2. AZ devas un imunitāte tiecas uz 0. To parāda arī mirstības statistikas dati un mirušo "vakcinēto" skaits, kad mirst tieši ar AZ / vienu JJ devu!"

Jau vēstīts, ka kopumā pirmajās trīs darbadienās šonedēļ vidēji vakcinēti ap 10 250 cilvēki dienā, kas ir vairāk nekā pagājušajā nedēļā, kad vidēji savakcinēja ap 7200 cilvēkus dienā, taču tad bija daudz brīvdienu, kad vakcinācijas temps vienmēr ir zemāks. Tomēr šīs nedēļas aktivitāte nedaudz atpaliek no vakcinācijas tempa oktobrī un novembra sākumā, kad pret Covid-19 sapotēto skaits svārstījās vidēji ap 12 000 cilvēku dienā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:55

Jaunākās diskusijas