Topošā mediķe sašutusi par to, kā atšķiras influenceru un mediķu algas Latvijā

tautaruna.lv 28.novembris 2021, 12:44
 
pexels.com
Latvijas rezidente mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar ierakstu, atklājot, kā atšķiras viņas ienākumi no latviešu influenceres ienākumiem.

"Kāda influencere stāsta, kā ar IG pelna 5-15 tūkstošus mēnesī un mērķis esot 50 tūkstoši. Un tad esmu, kura par diennakti traumpunktā pelna 170 eiro," raksta rezidente, vēlāk atklājot, ka runā par modeli un influenceri Diānu Kubasovu, kura savus ienākumus atklājusi sociālās vietnes Instagram īsajos stāstos.

Jaunā sieviete gan vēlāk komentārā piebilst, ka ar savu ierakstu nevēlas "dot nepareizus mājienus", jo viņai savs darbs ļoti patīkot un viņa to nekādā gadījumā nemainītu.

Ekrānuzņēmums

Žurnālists un TV personība Aivis Ceriņš komentārā norāda, ka Latvijā pelnīt piecus tūkstošus mēnesī ir ļoti labi, ņemot vērā niecīgo tirgu. "Varbūt daži to sasniedz, ja trāpās lielāki projekti vienlaicīgi. Bet noteikti tas ir apgrozījums, kuram jāatņem izmaksas, lai radītu kvalitatīvu saturu- fotogrāfs, grimms, lokācijas utt.," atzīmē A. Ceriņš un vēlāk vēl piebilst, ka par mediķu atalgojumu arī viņam ir divējādas domas, jo "vieniem necilvēcīgi mazas, citiem pat influenceri netiek līdz".

"O, speciāli apskatījos viņas ig. Nav vairāk par 2 sadarbībām mēnesī. No zīmoliem, kas maksā max pāris simtus par ierakstu. Pelna ar saviem kursiem, tātad. Instagramā iegūst tiem auditoriju. Jā, šīs meistarklases ir tāds pelnošs trends šobrīd... vienreiz radi saturu un tirgo," komentārā analizē aktrise Dārta Daneviča.

"Viens no IG influenceru pamatlikumiem - tev jābūt laimīgam, pozitīvam un veiksmīgam. Un ir pilnīgi vienalga cik ļoti jāmelo, bet tādam jābūt... Neticu šiem tūkstošu saņēmējiem, ka viņi teiktu taisnību cik saņem," pauž komentētājs.

"Reklāmās ir “trendi” un tad tie pāriet! Pirms gadiem “trends” bija tās braukājošās reklāmas piekabes, gandrīz katrai kampaņai tādu pievienoja. Es nezinu, bet man sajūta, ka ietekmeļu bums arī būs pārejošs. Un ko tad darīs šie cilvēki? Bet traumpunktā vienmēr Jūs vajadzēs," uzskata kometāra autore.

"Un tad ir tādas kā es, kas strādā par skolotāju. Bet mīlu darbu, bērnus, apzinos misiju, esmu apzinīga, un stundas neskaitu. Es ticu vairāk citām vērtībām nekā €k [tūkstošiem eiro] mēnesī," pauž kāda skolotāja.

Portāls Tauta Runā jau rakstīja par mītiem, ko nākas atspēkot influenceriem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:16

Jaunākās diskusijas