Lato Lapsa parāda, cik daudz antivielu ir pēc trešās potes

tautaruna.lv 23.novembris 2021, 12:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Publicists Lato Lapsa mikroblogošanas vietnē Twitter publiskojis laboratorijas rezultātus, kuros redzams antivielu daudzums pēc vakcīnu pret Covid-19 saņemšanas.

L. Lapsa atklāj, ka maija beigās saņēmis otro "AstraZeneca" vakcīnu, bet jūlija beigās saņēmis vienu "Pfizer" vakcīnu, "nevienam atļauju neprasot".

"Augusta vidū uztaisīju analīzes “antivielām, kas neko nenozīmē” par ~80 eiro. Šodien, trīsarpus mēnešus vēlāk - vēlreiz. Tikko būs rezultāti, ielikšu šeit gan vienus, gan otrus," raksta publicists un 23. novembra rītā publiskojis analīžu rezultātus.

Šie divi attēli parāda analīžu rezultātus divas nedēļas pēc "viena Pfizer", kas sekojis divus mēnešus pēc "AstraZeneca" kursa.

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Trešais attēls parādot, kāda ir aina pašlaik, nepilnus trīsarpus mēnešus vēlāk.

Ekrānuzņēmums

"Neiztaisīšos par speciālistu, kāds es galīgi neesmu, taču, kā redzams, trīsarpus mēnešus pēc trešās potes antivielu ir nedaudz mazāk, bet vispār šīs joprojām čum un mudž. Tas laikam labi," komentārā norāda L. Lapsa.

Jāatzīmē, ka iepriekš jau mediķi norādījuši, ka antivielu daudzuma rādītājs patiesībā nav informatīvs ārstiem, jo nav precīzi definēts rādītājs, kas norāda uz konkrētu skaitu, pēc kura var spriest, ka pacients atkārtoti neinficēsies.

Piemēram, Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs, ārsts rezidents radioloģijā Artūrs Šilovs kanāla Rīga TV24 raidījumā "Uz līnijas" skaidroja: "Nav tāda vienota cipara, kad mēs zinām, ka no šīs robežas sākot, mēs varam teikt, ka pacients tiešām, tiešām nesaslims."

"Pat, ja tās antivielas uzrādās kā nulle un cilvēks ir izgājis vakcinācijas kursu, tas arī nepasaka to, ka šeit vakcīna nav nostrādājusi un pilnībā cilvēks nav aizsargāts, jo antivielas ir tikai viens no šīs imūnās sistēmas darbības veidiem, kas aizsargā mūs pret infekcijām, baktērijām un citām lietām," skaidroja A. Šilovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:03

Jaunākās diskusijas