Latvijas epidemioloģe skaidro, kuras sejas maskas ir visefektīvākās

tautaruna.lv 23.novembris 2021, 15:12
 
pexels.com
Atbildot uz skatītājas jautājumu kanāla TV 24 raidījumā "Uz līnijas", epidemioloģe Anda Ķīvīte-Urtāne skaidroja, kuras sejas maskas ir visefektīvākās.

Epidemioloģe norāda, ka ir valstis, kurās ir noteiktas prasības par sejas masku veidu lietošanai publiskās vietās, proti, drīkst izmantot tikai respiratora maskas FFP2.

Speciāliste atzīmē, ka šīm maskām ir daudz augstāka filtrācijas spēja, tomēr piebilst, ka viss neesot tik viennozīmīgi.

"Es esmu lasījusi, ka Apvienotā Karaliste ir savai valdībai uztaisījusi tādu kā zinātnisko kopsavilkumu, kurā secināts, ka šīs maskas ir efektīvākas un par viņām ir vērts domāt," pauž Ķīvīte - Urtāne, taču atzīmē, ka šajā apkopojumā minēts arī faktors, ka tieši šī veida sejas aizsegus cilvēki mēdz lietot nepareizi, piemēram, tās biežāk mēdz vilkt nost, jo zem tām paaugstinās ādas temperatūra un ir grūtāk elpot nekā caur parastajām sejas maskām.

Epidemioloģe norāda, ka vairākās darba vietās Latvijā arī darba devēji iegādājas tieši minētā tipa sejas aizsegus saviem darbiniekiem.

"Tās lietas nav viennozīmīgas, bet es piekrītu, ka šīm maskām filtrācija ir augstāka un gan pašam valkātājam, gan apkārtējiem tas ir drošāk," atzīmē speciāliste.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas