Pavļuts vieš skaidrību, kas notiks pēc 15. novembra

tautaruna.lv 8.novembris 2021, 10:30
 
Kaspars Krafts/F64
Veselības ministrs Daniels Pavļuts, viesojoties kanāla TV24 raidījumā "Uz līnijas", atbildējis, kas notiks pēc 15. novembra.

D. Pavļuts uzsver, ka "pēc mājsēdes būs tas pats, kas pirms mājsēdes".

Ministrs norāda, ka būs "zaļais režīms", kad pakalpojumi lielākoties būs pieejami tikai cilvēkiem, kuri ir vakcinēti vai pārslimojuši Covid-19.

"Skolas strādās tā kā pirms mājsēdes. Varbūt būs kādi atsevišķi drošības pasākumi, bet visumā būs šis zaļais režīms un nevakcinētiem cilvēkiem ir jārēķinās, ka viņiem būs pieejami tikai pirmās nepieciešamības veikali un pirmās nepieciešamības pakalpojumi," norāda ministrs.

Kā zināms, Latvijā no 21. oktobra līdz 15.novembrim noteikti īpaši stingri noteikumi Covid-19 izplatības ierobežošanai jeb stingrais "lokdauns", paredz Ministru kabineta apstiprinātie grozījumi ārkārtējās situācijas rīkojumā.

Kā norāda Veselības ministrija (VM), 11.oktobrī Latvijā tika izsludināta ārkārtējā situācija Covid-19 izplatības un tai sekojošās veselības aprūpes iestāžu pārslodzes dēļ. Minētā ārkārtējā situācija tika ieviesta ar mērķi, lai mazinātu sociālos kontaktus par 30-40%, tādējādi palēninot infekcijas turpmāku izplatību.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas