Pārvietošanās ierobežojumi; Vai omei būs jabrauc ar skrejriteni?

tautaruna.lv 20.oktobris 2021, 14:00
 
Rūta Kalmuka / F64
Pēc “lokdauna” izsludināšanas jaunie pulcēšanās ierobežojumi tiek attiecināti arī uz pārvietošanos, tie nosaka to, ka automašīnā drīkstēs atrasties tikai divi pieaugušie no vienas mājsaimniecības, apgalvojis veselības ministrs Daniels Pavļuts. Šis ierobežojums neattieksies uz nepilngadīgajiem bērniem.

Mikroblogošanas vietnē “Twitter” cilvēki pauž neizpratni un sašutumu, kā pārvietoties ikdienā, ja vienā mājsaimniecībā kopā dzīvo vairāku paaudžu cilvēki.

“Izcila ideja, @pavluts … un 80gadīgā ome ies kājām… Labi, mauks ar skrejriteni! Totāls stulbums - ja visi dzīvo vienā mājsaimniecībā, tad 3ajam naktī jāguļ uz ielas (vai kāda ir doma)!? Ak, to arī nevar - jo lokdauns no plkst.20-5iem.”

“Darba kolēģe izmisumā, kā lai tiek uz darbu no Kauguriem, jo nu ar darbabiedru nedrīkstēs kopā braukt uz Mārupi. Kopā strādāt drīkst, bet uz darbu jākuļas ar 2 sab. transp. caur Rīgu. Epidemioloģiski droši!”

“DE 2020.g mājsēdē tieši tāds tas noteikums taču arī bija. Izdzīvoja cilvēki...”

“Zin kas ir traki? Nu labi, ka tas noteikums par to skaitu un tā uz papīra. Bet, ka policisti ir tik bezjēgā izpildīgi, ka viņi arī ņems un izraus to omi no mašīnas un atstās uz ielas, lai tikai protokolu kādam varētu sastādīt.”

“Cik man zināms - šis nav taisnība. Vienai mājsaimniecībai ierobežojumu cilvēku skaitam nav. Un ir virkne atkāpju arī darba braucieniem. 2 cilvēki = no dažādām mājsaimniecībām un ne darba vajadzībām.”

Portāls nra.lv jau rakstīja, ka Krīzes vadības padomes sēdē tika nolemts no ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā spēkā stāsies īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb stingrais "lokdauns". Tā laikā ciet būs teju visi veikali, izklaides iespējas un citi pakalpojumi, kā arī skolas.

Šodien, 20.oktobrī, vēl norisināsies Saeimas komisiju sēdes, kurās, iespējams, veiks kādas izmaiņas pieņemtajos ierobežojumos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:04

Jaunākās diskusijas