FOTO: Jaunais budžeta portfelis izskatās pavisam citādāk; ko domā cilvēki?

tautaruna.lv 14.oktobris 2021, 12:36
 
Ekrānšāviņš no Twitter/ Kustība "Par!"
Šodien Saeimā nogādāts budžeta portfelis, kurš ieguvis pavisam jaunu izskatu. Tā dizainu veidojiis tēlnieks Ivars Drulle.

Šorīt finanšu ministrs Jānis Reirs Saeimai nodeva jauno budžeta portfeli, kurš gatavots Latvijā no atjaunojamiem resursiem tā, "lai kalpotu daudzas desmitgades", norādīts Kustības "Par!" Twitter profilā, kur ievietoti jaunā portfeļa uzņēmumi.

Uz portfeļa iekalts Reiņa Kaudzītes novēlējums, kurš aicina mācīties no vēstures un būt atbildīgiem.

Daži no Twitter lietotājiem jau paspējuši izteikt savu viedokli par jauno portfeļa dizainu un domas dalās.

"Ivaram ir padevies lielisks dizaina darbs," uzskata Rīgas pašvaldības deputāts Kaspars Spunde.

"Nevar saprast, silīte vai zārciņš?" - norāda Twitter lietotājs.

"Nezin kā izdarīties. Un iekšā NAV pietiekama pielikuma mediķiem, māsām, ārstiem un sanitāriem, kas patlaban ir valstī galvenie," savu viedokli pauž komentētāja.

Fotokolāža

Kā zināms, šorīt finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) no Finanšu ministrijas (FM) uz Saeimu nesa budžeta portfeli, lai jau tradicionāli nodotu valdības sagatavoto nākamā gada valsts budžeta likumprojektu izskatīšanai parlamentā.

Budžeta portfeļa nešana no FM uz Saeimu ir tradīcija, kas tika aizsākta 1997.gadā. Šogad portfelis tiks nests jau 24. reizi. Tradīciju ieviesa toreizējais finanšu ministrs Roberts Zīle (NA). Viņš atvēlēja personīgo darba portfeli, lai Saeimā nogādātu 1998.gada budžetu.

Šogad finanšu ministrs uz Saeimu devās ar jaunu budžeta portfeli, ko FM dāvinājis Reirs. Tā autors ir tēlnieks Ivars Drulle. Jaunais portfelis simbolizēšot rūpniecību un viedo reindustrializāciju, tas esot inovatīvs, izgatavots Latvijā no vietējiem materiāliem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 16:23

Jaunākās diskusijas