Soctīklos sašutums par Krapānes atlaišanu vienas vēstules dēļ

tautaruna.lv 11.jūnijs 2021, 16:01
 
Inga Nestere/F64
Medijos izskanējis, ka valsts kontrolieris Rolands Irklis esot uzteicis darbu Valsts kontroles (VK) iekšējās komunikācijas nodaļas vadītāja Līgai Krapānei, kura parakstīja publiskoto un valsts augtākajām amatpersonām nosūtīto dažādu 150 personu vēstuli ar jautājumiem par vakcināciju pret Covid-19.

Tikmēr ļaudis sociālajā tīklā "Twitter" spriež, vai šāda rīcība nav pārlieku skarba.

Savulaik medijos izskanējis, ka "lielu uzmanību medijos guvusi 150 cilvēku parakstīta vēstule, kurā viņi aicina lēmumu pieņēmējus mainīt komunikāciju saistībā ar Covid-19 un vakcināciju, kā arī pārtraukt atšķirīgu attieksmi pret nevakcinētiem cilvēkiem. Taču daļa iebildumu pret valsts politiku balstīti uz apgalvojumiem, kas neatbilst patiesībai vai izrauti no konteksta".

Vēstīts, ka vēstulē pausta parakstītāju pārliecība par to, ka neprecīzas testēšanas dēļ esot “jālabo visa inficēšanas ar Covid-19 statistika un attiecīgi jālemj, vai Latvijā vispār pastāv valsts apdraudējums un nepieciešamība pārvarēt Covid-19 infekcijas izplatību, ieviešot būtiskus indivīda tiesības un brīvības ierobežojošus pasākumus.

Parakstītāju vidū ir arī Krapāne, kurai nu varētu nākties atvadīties no amata, jo viņa ar savu rīcību varot radīt bažas par VK objektivitāti.

Sociālajā tīklā aizstāvību Krapānei paudis arī žurnālists Arnis Krauze, kurš raksta, ka "Pazīstu Līgu kā izcilu profesionāli daudzu gadu garumā žurnālistikā un sabiedriskajās attiecībās. Nesamērīga reakcija no darba devēja".

Tikmēr citi atbalsts šādu Irkļa rīcību, norādot, ka šādi viņa diskreditē arī savu darba vietu.

Neatkarīgās intervija ar Valsts kontroles (VK) vadītāju Rolandu Irkli par L. Krapānes atlaišanu, izlasāma šeit

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:56

Jaunākās diskusijas