Kāpēc smago Covid-19 gadījumu skaits Latvijā nemazinās?

tautaruna.lv 27.maijs 2021, 13:09
 
Lauris Aizupietis/F64
Infektologs Uga Dumpis skaidrojis, kāpēc Latvijā smago Covid-19 gadījumu skaits un mirstība nemazinās tā, kā gribētos.
Kā mikroblogošanas vietnē Twitter skaidro Dumpis, Latvijā ir zema riska grupu vakcinācijas aptvere.

"Zemās riska grupu vakcinācijas aptveres dēļ Latvijā smago Covid-19 gadījumu skaits un mirstība nemazinās tā, kā gribētos. Jāsaprot , ka plaša vakcinācija situācijā, kad vakcīnas ir pieejamas, ir visas sabiedrības, nevis tikai veselības nozares atbildība," pauž Dumpis.

Tikmēr komentāros cilvēki norāda, piemēram, par grūtībām vecākiem cilvēkiem aizkļūt līdz vakcinācijas vietām, par vakcīnu pieejamības problēmu. Tāpat Twitter lietotāji arī kritizē valdības komunikāciju ar sabiedrību attiecībā uz nepieciešamību vakcinēties.

Tikmēr, kā ziņots, vakcinācijas pret Covid-19 temps Latvijā šonedēļ ir tuvs līdz šim labākajiem rādītājiem, bet joprojām turpinās tendence, ka vakcinācija būtiski aktīvāk notiek ar otro poti.

Kā liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati, trešdien potes pret Covid-19 saņēmušas 16 306 personas, tostarp pirmo porti - 5436 cilvēki, otro - 10 042, bet vēl 828 cilvēki sapotēti ar "Johnson&Johnson" vakcīnu, kam nepieciešama tikai viena deva. Šie dati vēl var mainīties, jo daudzas vakcinācijas iestādes datus par vakcinētajiem sistēmās ievada ar vairāku dienu nobīdi.

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši ap 454 000 cilvēku, bet vakcinācijas procesu pabeiguši - ap 214 000 cilvēku, attiecīgi pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši ap 24% iedzīvotāju, bet procesu noslēguši - ap 11,3%.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas