Sabiedrība uztraukta: Kariņa paziņojums varētu liecināt par bailēm un bezpalīdzību

tautaruna.lv 5.novembris 2020, 11:00
 
F64, Vladislavs Proškins
Premjers Krišjānis Kariņš intervijā norādījis, ka ir neapmierināts ar veselības ministres Ilzes Viņķeles tempu Covid-19 jautājumos. Tomēr sabiedrība sociālajos tīklos neslēpj, ka uzskata šādu paziņojumu par nepieņemamu un nevīrišķīgu.

Premjers Krišjānis Kariņš intervijā žurnālam "IR" uzsver, ka ir dziļi neapmierināts ar veselības ministres tempu un kā valdības vadītājs. "Pirms tam pati sistēma nebija gatava pieņemt, ka krīze aug ļoti dramatiski. Temps, kādā tiek saprasta situācija un piedāvāti risinājumi, ir sen par lēnu," atzīst Kariņš.

Šis atklātais Kariņa paziņojums izraisījis asu viedokļu apmaiņu sociālajos tīklos. Arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce neslēpj, ka lielu krīžu vadībā ir jāpaļaujas uz ekspertiem, jāsadarbojas komandā un jākomunicē izlemtus jautājumus, nevis pretrunīgus apgalvojumus.

Arī ministru prezidenta biedrs, aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzskata līdzīgi.

Vairums cilvēku uzskata, ka tas var liecināt par valdības šķelšanos tieši šobrīd, kad tai visvairāk vajadzētu sadarboties un uzticēties. Vairāki cilvēki neslēpj, ka Kariņa norāde uz Viņķeles darba tempu, nav vīrišķīga un liecina par premjera bailēm un nedrošību.

Kā jau ziņojām, Covid-19 izplatības ierobežošanai Latvijā valdība otrdien konceptuāli vienojās ieviest ārkārtējo situāciju, bet gala lēmumu plānots pieņemt piektdien.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:36

Jaunākās diskusijas