Grāvers aicina tautiešus pamosties

tautaruna.lv 24.oktobris 2020, 13:18
 
F64, Mārtiņš Zilgalvis
Leģendārais latviešu mūziķis, viens no grupas “Jumprava” dibinātājiem, Aigars Grāvers nācis klajā ar dziesmu “Goda lieta”, kurā aicina tautiešus ieklausīties un būt atbildīgiem šajā sarežģītajā laikā, kurā dzīvojam.

Grupa “Jumprava” savulaik bija kā ideoloģiskie revolucionāri, kuri vērsās pret pastāvošo sistēmu un arī šajos laikus Grāvers uzskata, ka kopīgiem spēkiem iespējams daudz ko mainīt, taču tam ir nepieciešams virzītājspēks, lai iedegtos tā saprāta dzirksts, kas vedina mūs uz labu. Mūziķis cer, ka šī dziesma liks tautai aizdomāties.

Grāvers atklāj: "Es pieņēmu šo vibrāciju, kas man tika piedāvāta. Tiku uzrunāts, un ideja mani iekustināja, es tai pievienojos. Ar savu dalību dziesmā vēlos cilvēkiem vairāk likt apzināties, ko viņi ikdienā dara, ko domā, lai saprot savas rīcības motivāciju. Šajā laikā būt, dzīvot patiesībā ir liels izaicinājums, esam lielas izvēles priekšā. No katra mūsu lēmuma un vārda daudz kas atkarīgs - bērnu, mazbērnu, draugu, radu, mūsu un mūsu mīļo nākotne. Šīs pārmaiņas skars pilnīgi visus. Esam tik maza tauta, nedrīkstam palikt vēl mazāk. Drīz mums vairs nebūs ko zaudēt. Ja ļoti globāli paraugāmies uz šo dziesmu, tad varu teikt, ka tā aicina ļoti rūpīgi domāt, izvērtēt savu rīcību, ko darām, kāpēc darām.”

Aigars Grāvers ir latviešu dziedātājs un dziesmu autors. Bijis grupas "Jumprava" viens no dibinātājiem un dalībniekiem, vēlāk muzicējis grupas "Otra Puse" sastāvā. A. Grāvers vairākkārt saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu.

Avots: muzikaspasaule.lv

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas