Cilvēki sūdzas par bīstami garām rindām uz Covid-19 testiem

tautaruna.lv, Agate Grebže 21.oktobris 2020, 12:15
 
F64, Ģirts Ozoliņš
Sakarā ar Covid-19 inficēšanās gadījumu palielināšanos, arī pieprasījums veikt testus ir lielāks. Tieši rindu dēļ cilvēki, kas izjūt simptomus, netiek pie testa veikšanas pat nedēļu, tādā veidā apdraudot apkārtējos.

Ar tautarunā.lv sazinājies kāds zobārsts, kurš savu klientu drošības nolūkos vēlējies veikt Covid-19 testu, jo izjutis kakla sāpes, bet bez citiem simptomiem. Tomēr tā kā ik dienu strādā ar cilvēkiem, paļauties uz to, ka tā ir tikai rudens saaukstēšanās, nav iespējams. Pirmkārt, sazvanīt testēšanas vietas Rīgā nav nemaz viegli, pie telefona var nākties pavadīt pat diennakti. Otrkārt, ātrākais pieejamais laiks ir pēc 4-5 dienām.

Līdzīgu viedokli savā Twitter profilā pauž žurnālists un žurnāla Klubs galvenais redaktors Aivars Pastalnieks. Viņš uztraucas par ilgo gaidīšanas laiku, lai veiktu Covid-19 testu. Pastalnieks raksta, ka šobrīd vidēji tās ir 7-8 dienas. Viņaprāt, šādā veidā valsts ierāda, ka vīruss nav tik bīstams.

Ekrānšāviņš no twitter.com

Tomēr, zinot šo situāciju, cilvēki sociālajos tīklos dalās ar ieteikumiem, kur rindas ir mazākas.

Ekrānšāviņš no facebook.com

Kā jau vairkākkārt ziņojām, valdība ir gatava ieviest jaunu Covid-19 testēšanas kārtību, kā rezultātā Covid-19 testa veikšanai būs vajadzīgs ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādes speciālista nosūtījums. Visticamāk, tas samazinātu garās rindas.

Jau iepriekš ziņojām, ka veselības ministre uzsvērusi, ka patlaban pieaug testēšanas kapacitāte, tāpēc atkal būtu jānosaka "racionāli testēšanas griesti".

"Lai arī vairākās valstīs testēti tiek visi, tomēr mūsu speciālistu ieskatā tas nav nepieciešams - Latvijā veikto testu kapacitāte 4000 dienā ir pietiekama. Tāpēc, lai mazinātu rindas uz Covid-19 testu veikšanu, jāatgriežas pie pavasarī lietotā algoritma, kad testējamie tiek prioritarizēti," klāstīja Viņķele.

Pēdējās diennaktīs Latvijā vidēji tiek veikti 5 tūkstoši testu. Nogalēs šis skaitlis samazinās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:01

Jaunākās diskusijas