Jūrmalā pikniks mežā beidzas ar ugunsgrēku

Viktorija Gabrjuna 1.jūnijs 2020, 13:11
 
facebook.com
Ugunsgrēka, kas sestdien izcēlās Jūrmalā, pie Melnezera, iemesls visticamāk ir "desiņu cepšana",raksta kāds sociālā tīkla Facebook lietotājs.

Viņš atklāj, ka ugunsgrēka vietā tika atrasts gan desu iepakojumus, gan arī pašas desas.

"Ugunsgrēka iemesls pie Melnezera - pikniks mežā ar desiņu cepšanu. Pieņemot nodzēsto ugunsgrēku no Valsts meža dienesta, atradām pašu desiņu iepakojumu, ugunsdzēsēji vakar bija arī desas atraduši. Tas varētu nozīmēt tikai to, ka uguns izplatījās ātri un negaidīti. Izdega 0,6ha meža un, ja pašam mežam no šāda ugunsgrēka īpašs ļaunums neradīsies, tad, gadījumā, ja uguns paspētu iesprukt pazemē un sāktu degt kūdra zem zemsedzes, tad uz rudeni tur izdegtu tādas slēptās kūdras bedres, kurās ogotāji un sēņotāji varētu arī nejauši kaklu lauzt. Gribētos atgādināt, ka mežā no aprīļa līdz septembrim, piknikus rīkojiet tikai ar tādu ēdienu, kas nav jāvāra vai jācep uz atklātas uguns, pat ne uz mazajiem vienreiz lietojamiem grilliem nē. Kā arī ievērojam principu, ko ienesi, to iznes!" pauž ieraksta autors.

Ekrānšāviņš no Facebook

Jāatgādina, ka iepriekš informēja glābēji, sestdien plkst.18.50 - Jūrmalā pie Melnezera dega meža zemsedze 6000 kvadrātmetru platībā. Pēc pusotras stundas ugunsdzēsējiem izdevies ierobežot uguns izplatīšanos un plkst.23.09 ugunsgrēks tika likvidēts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:21

Jaunākās diskusijas