FOTO: Soctīklos dalās ar interesantu Dānijas projektu, kā izvairīties no sastrēgumiem

tautaruna.lv 20.jūlijs 2019, 13:12
 
Attēlam ir ilustratīva nozīme / F64
Facebook konts "Pilsēta cilvēkam" dalījies ar kāda Dānijas projekta attēliem, kuros redzamas atšķirības, cik daudz vietas aizņem 80 cilvēki, ja tie pārvietojas ar sabiedrisko transportu, riteņiem vai savām automašīnām.

"Aplūko fotogrāfiju no Dānijas pilsētas Ārhusas, kurā uzskatāmi parādīts, cik daudz vietas aizņem ~80 cilvēki pārvietojoties automašīnās, braucot ar autobusu vai braucot ar velosipēdu. 80 cilvēki braucot automašīnās divās joslās jau radītu vairākus kvartālus garu sastrēgumu un krustojuma izbraukšana prasītu vairākas luksofora zaļā signāla fāzes. Tajā pašā laikā tikpat liela cilvēku skaita pārvadāšana autobusā vai ar velosipēdiem sastrēgumu neradītu un šie cilvēki krustojumu izbrauktu jau pie pirmā "zaļā"," teikts ierakstā.

Tiek uzsvērts, ka "tas ir galvenais iemesls, kādēļ gudras pilsētas dara visu iespējamo, lai pēc iespējas samazinātu iedzīvotāju un pilsētas viesu atkarību no privātā autotransporta, piedāvājot ātru un ērtu sabiedrisko transportu, kā arī nodrošinot drošu un ērtu pārvietošanos ar velotransportu."

Cilvēki komentāros diskutē vai šādi netiek uzspiests noteikts pārvietošanās veids, kamēr automašīna joprojām daudziem ir ērtākā izvēle.

Kāds no komentētājiem norāda:"Sanāk, ka vienu antīku pārvietošanās veidu aizstātu ar diviem citiem antīkiem - sabiedriskais uzspiež fiksētu maršrutu un laika grafiku komplektā ar privātuma trūkumu, velo der nelieliem attālumiem bez lielas bagāžas un labiem laika apstākļiem :) Vai tomēr nākotne nav kautkādā pieejā, kas ne tikai rūpejas par zaļu vidi, bet arī nodrošina cilvēkiem privātajam transportam analogas ērtības, nez, ride-sharing bez konkrētiem maršrutiem un pieturām, vai individuālos 1-vietīgos braucamlīdzekļos (elektrisks pašstabilizējošais stāvskūteris ar jumtu?)."

Jau vēstīts, ka vasarā plašo remontdarbu dēļ uz vairākām Rīgas ielām, kā arī uz šosejām visā Latvijā, gaidāmi satiksmes ierobežojumi. Ar visiem ceļu remontdarbiem un satiksmes ierobežojumiem var iepazīties LVC interneta mājaslapā "www.lvceli.lv" atrodamajā kartē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas