Aizdomas, ka Ādažu vidusskolā tiek izšķērdēta nauda

tautaruna.lv 4.decembris 2018, 17:30
 
F64
Ādažu vidusskolas audzēkņu vecāki ir neizpratnē - kāpēc skolas direktorei nepieciešami 10 vietnieki, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Publiski pieejamā informācija Ādažu vidusskolas mājaslapā apstiprina, ka Dacei Dumpei ir 10 vietnieku.

Komentējot vietnieku skaitu, skolas direktore Dumpe skaidro, ka tas esot saistīts ar lielo skolēnu skaitu. Ādažu vidusskola ir otra lielākā skola Latvijā pēc skolēnu skaita.


No valsts budžeta skolām atvēlētās naudas 15 procentus drīkst tērēt administrācijas izmaksām. Ādažu skola šo slieksni nesasniedzot, teic direktore un apstiprina Ādažu domē un Izglītības un zinātnes ministrijā.

Kā informē Ādažu novada domes izglītības, darba un jaunatnes lietu speciāliste Ināra Briede, pedagogs par likmi Ādažu vidusskolā nopelna 900 eiro, savukārt direktores vietnieks par pilnu slodzi nopelna 1550 eiro. Tiesa, pilnas slodzes vietnieki ir vien daži, vairums uz aptuveni pusslodzi, dažs pat vietnieka amatā strādā vien desmito daļu slodzes. Šie ”nepilna laika” vietnieki primāri ir pedagogi.

Ādažu novada domē nav iebildumu par skolas tēriņiem, nodarbinot vietniekus. Gan skolas direktore Dumpe, gan izglītības, darba un jaunatnes lietu speciāliste Briede norāda, ka patiesībā vietnieku nepilno slodžu dēļ, saskaitot tās kopā, skolā ir vien sešas amata vienības. Kompetences šādi esot jāsadala gan daudzo skolēnu, gan dažādo skolas aktivitāšu dēļ.


Ja ir aizdomas, ka kāda konkrēta skola izšķērdē līdzekļus, Izglītības un zinātnes ministrija aicina vērsties Izglītības kvalitātes valsts dienestā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas