Pēc kritiena no velosipēda krasi mainās kāda baušķenieka dzīve

tautaruna.lv 16.augusts 2018, 13:17
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Pirms trim gadiem vīrietis vārdā Jānis Bauskā nokrita no velosipēda un salauza gūžu. Kopš tā laika Jāņa dzīve ir mainījusies, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Neviens negrib darbā pieņemt invalīdu, jo strādājot man ir jāatpūšas, līdz ar to nevaru ātri darīt darbu.

Kritienā tika lauzts gūžas kauls, kā rezultātā Jāņa miesā nu ir vairākas skrūves, un viņa labā kāja ir par pieciem centimetriem īsāka par kreiso. Riteni gan joprojām savā ikdienā vīrietis izmanto, jo tas palīdz krietni ātrāk pārvietoties un mazina spiedienu uz traumēto kāju. Šobrīd Jānis ik mēnesi saņem 64 eiro invaliditātes pabalstu, darbā iekārtoties ir gandrīz neiespējami. ”Neviens negrib darbā pieņemt invalīdu, jo strādājot man ir jāatpūšas, līdz ar to nevaru ātri darīt darbu,” atklāti stāsta Jānis.

Līdz pat šim brīdim riteņbraucēja advokāts tiesā centies pierādīt pašvaldības vainu tajā, ka vīrietis no velosipēda nokrita. Brauciens notika uz veloceliņa, ko liktenīgajā dienā pašvaldība nenokaisīja ar pretslīdes materiāliem.

Tā vietā, lai uzņemtos atbildību un vienotos par mierizlīgumu, pašvaldība iesaistījusi lietā savus juristus un tiesā darījusi visu iespējamo, lai izvairītos no kompensācijas izmaksas novada iedzīvotājam.

Apgabaltiesa, atšķirībā no citām instancēm, norādījusi, ka notikušajā negadījumā vaina jāuzņemas arī pašvaldībai, taču, tiesas prāt, riteņbraucējs veicis lielāku pārkāpumu, jo braucis ar ziemai neaprīkotu velosipēdu, kā arī viņam neesot derīga riteņbraucēja apliecība.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:24

Jaunākās diskusijas