Saldū iedzīvotājiem nākas noskatīties uz briesmām, ko sastrādā bezpajumtnieki

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 14.augusts 2018, 13:10
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Saldū kādas mājas pagalms ar pašvaldības svētību pārtapis gan par milzu atkritumu izgāztuvi, gan par ērtu vietu dzīvošanai bezpajumtniekiem, vēstīja raidījums "Bez Tabu".

Autostāvlaukuma teritorijā izvietoti astoņu māju atkritumu konteineri, turklāt negodprātīgi iedzīvotāji turpat atstāj arī nevajadzīgās mēbeles, sadzīves tehniku. Blakus mājvietu sev atraduši bezpajumtnieki, kuri nekautrējas kaimiņu priekšā nokārtot savas dabiskās vajadzības.

“Arī šķiroto atkritumu konteineri, kurus izved ļoti reti, un cilvēki iedomājas, ka šeit ir atklātā izgāztuve, kur var novietot visu, kas ir lieks,” stāstīja mājas vecākā Dina.

Daudzie atkritumi radījuši pievilcīgu vidi bezpajumtniekiem, kuri augļu dārzā, kas atrodas aiz atkritumu konteineriem, ierīkojuši sev mājvietu. “Ierīko tur savus midzeņus, savelk visu, kas šķiet noderīgs, kārto savas dabiskās vajadzības, ja ir bezpajumtnieku pāri, tad logu priekšā notiek arī visa ģimenes dzīve,” turpināja Dina.

Iedzīvotāji nevēlas celt traci, tikai normālus dzīves apstākļus. Lai Saldus novada pašvaldība katrai mājai ierāda vietu, kur novietot savus konteinerus.

Saldus novada domes priekšsēdētāja vietnieks Raivis Zīrups solīja situāciju risināt un piekrita tam, ka atkritumu konteineriem vajadzētu atrasties slēgtā vietā.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:50

Jaunākās diskusijas