Ķengaragā četru bērnu māti pieķer neadekvātā stāvoklī

tautaruna.lv 20.jūlijs 2018, 12:48
 
F64
14. jūlijā neilgi pirms pusnakts Rīgas pašvaldības policisti saņēma informāciju par kādu manāmi iereibušu sievieti, kura vienā no Ķengaraga daudzdzīvokļu namu pagalmiem sēž uz soliņa. Līdzās iereibušajai sievietei atradās arī divi mazi bērni.
Bērnu māte tobrīd smēķējusi viena bērna klātbūtnē, savukārt otrs turpat uz soliņa pat aizmidzis.

Likumsargi, ierodoties notikuma vietā, sastapa divas sievietes. Izsaucējas pastāstīja, ka sākotnēji pat piedāvājušas iereibušo māti pavadīt līdz dzīvesvietai, taču viņa kategoriski atteikusies no jebkāda veida palīdzības. Bērnu māte tobrīd smēķējusi viena bērna klātbūtnē, savukārt otrs turpat uz soliņa pat aizmidzis. Abas sievietes nolēmušas par redzēto ziņot policijai, tomēr īsi pirms likumsargu ierašanās bērnu māte, atstājot savu somu ar dokumentiem un maku, ar bērniem aizbēgusi.

Kārtības sargi, apsekojot izsaucēju norādīto teritoriju, pamanīja aprakstam atbilstošu sievieti. Blakus viņai atradās aptuveni četrus gadus veca meitene un divus gadus vecs zēns. Manāmi iereibušo sievieti jau bija apturējis kāds cits iedzīvotājs. Vīrietis skaidroja, ka sieviete acīmredzami nav spējīga par abiem bērniem parūpēties un lūdza policistiem atrisināt radušos situāciju.

Jau pirmo sarunas minūšu laikā no mātes sajusta alkoholam raksturīgā smaka, tomēr viņa spēja adekvāti atbildēt uz policistu jautājumiem. Sieviete ar bērniem ieaicināta apsēsties policijas operatīvajā transportlīdzeklī, kur viņai veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka bērnu māte ir 2,45 promiļu reibumā. Pārrunu laikā četrus gadus vecā meitenīte nolika galvu uz policijas busiņā esošā galda un pat uz brīdi iemiga. Jautājot, cik ilgi bērni atradušies ārā, sieviete nespēja atbildēt.

Vienlaikus izsaukti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki, kuri apskatīja bērnus un konstatēja, ka hospitalizācija viņiem nav nepieciešama.

Ņemot vērā, ka sieviete nebija spējīga par bērniem parūpēties, viņa iztaujāta par tuvākajiem radiniekiem, kuri varētu uzņemties rūpes par bērniem līdz pašas atžirgšanas brīdim. Pārrunu laikā noskaidrots, ka sievietei ir vēl divi vecāki bērni. Tie kopā ar vīra tēvu notikuma brīdī atradās dzīvesvietā.
Sieviete ar bērniem nogādāta mājās, kur likumsargus sagaidīja bērnu vectēvs. Sirmais kungs pastāstīja, ka itin bieži uzņemoties rūpes par mazbērniem, jo bērnu tēvs nu jau kādu laiku uzturas ārzemēs. Apsekojot dzīvesvietu, konstatēti labi apstākļi. Bērni nodoti vecākajam brālim, kurš viņus uzreiz nolika gulēt. Sirmais kungs bija sašutis par vedeklas rīcību un policistiem paskaidroja, ka pārrunāšot notikušo, kad vedekla būšot skaidrā.

Informācija nodota Rīgas bāriņtiesai, kā arī RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem mātes atbildības izvērtēšanai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas