Trilleris Grīziņkalnā: Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki aiztur sevišķi agresīvu vīrieti

tautaruna.lv 18.jūlijs 2018, 18:12
 
Valsts policija
Vakar, 17. jūlijā, ap pulksten 17.00 Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī tika saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu māju pagalmu Grīziņkalnā, kur vīrietis aizdedzinājis automašīnu, noskatījies no malas, kā tā deg un pēcāk mēģinājis pamest notikuma vietu.
Daži iedzīvotāji sākuši viņam stāstīt, ka redzējuši vīrieti, kurš pienācis pie spēkrata un aplējis to ar nezināmu šķidrumu, pēc kā mašīna aizdegusies.

Automašīnas īpašnieks, kā jau parasti, bija novietojis spēkratu pie sava nama un devies uz dzīvokli. Pēkšņi viņam pie durvīm piezvanījis kaimiņš un paziņojis, ka viņa automašīna degot. Izskrienot no dzīvokļa ārā, vīrietis konstatējis, ka viņa transportlīdzeklis ir dedzis, taču atsaucīgie un izpalīdzīgie garāmgājēji to jau ir nodzēsuši. Daži iedzīvotāji sākuši viņam stāstīt, ka redzējuši vīrieti, kurš pienācis pie spēkrata un aplējis to ar nezināmu šķidrumu, pēc kā mašīna aizdegusies. Kamēr automašīnas īpašnieks mēģinājis noskaidrot notikušā apstākļus, divi citi vīrieši pamanījuši iespējamo vainīgo sēžam otrā ielas pusē un noraugāmies uz notiekošo. Vīrieši mēģinājuši aizturēt vaininieku, taču viņš izvilcis nazi, sācis ar to vicināties un skrējis prom no notikuma vietas. Vīrieši, nenobīstoties no agresīvi noskaņotās personas, metušies viņam pakaļ. Tikmēr aculiecinieki piezvanījuši Valsts policijai un ziņojuši par notikušo. Drīz vien notikuma vietā ieradās Speciālo uzdevumu bataljona darbinieki, kuri arī mēģināja aizturēt iespējamo vainīgo.

Nekaunīgais vaininieks tā vietā, lai izpildītu policijas darbinieku likumīgās prasības, turpinājis skriet prom, pa ceļam aplejot ar nezināmas izcelsmes šķidrumu, kas pēc smaržas atgādinājis degšķidrumu, policijas automašīnu un vienu no policijas darbiniekiem. Lai agresīvo vīrieti varētu aizturēt, likumsargiem nācās pielietot speciālos līdzekļus.

38 gadus vecais aizturētais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Jāpiebilst, ka aizturēšanas brīdī policistiem radās aizdomas, ka vīrietis atrodas apreibinošo vielu ietekmē, tāpēc nogādāja viņu medicīnas iestādē ekspertīzes veikšanai.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas - par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Tāpat vīrietis var tikt saukts pie atbildības par pretošanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti notikušā apstākļi.

Valsts policija izsaka pateicību atsaucīgajiem iedzīvotājiem, kuri nebija vienaldzīgi un palīdzēja gan automašīnas īpašniekam, gan policijas darbiniekiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas