Kivičs skarbi kritizē prezidentu Vējoni

tautaruna.lv 10.jūlijs 2018, 18:01
 
Edmunds Brencis/ F64 Photo Agency
Svētdien Mežaparka lielajā estrādē ar koncertu "Zvaigžņu ceļā" izskanēja XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki. Kā ierasts, tad koncerta laikā savu svinīgo runu teica arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kuram vēlāk skarbus vārdus veltījis mūziķis un raidījuma vadītājs Andris Kivičs.

Uzrunājot XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku noslēguma koncerta "Zvaigžņu ceļā" dalībniekus un skatītājus, Valsts prezidents Raimonds Vējonis sacīja, ka mūsu pienākums ir kopt kultūras lauku, kas izaudzis no mūsu pagātnes un ko varam nest nākotnē.

"Dziesmu svētku kopkoris - tie esam ne tikai mēs te Mežaparkā. Mūsu kopkoris ir visi Latvijas kultūrai piederīgie - visi, kas kopā ar mums plašajā pasaulē," prezidenta teikto citē ziņu aģentūra LETA.

Jau neilgi pēc izskanējušās uzrunas sociālajos tīklos uzvirmoja plašas diskusijas ne vien par runas saturu, bet arī to, ka mūsu Valsts prezidents kārtējo reizi nav spējis tekstu norunāt bez minstināšanās. Kamēr vieni Vējonim veltīja skarbus vārdus, tikmēr citi metās aizstāvēt norādot, ka arī viņš ir tikai cilvēks, kuram ne viss izdodas perfekti.

"Ja valsts prezidents valsts lielākajā notikumā(un arī ārpus tā,regulāri) nevar izdarīt vienīgo, kas viņam ir jāvar izdarīt- iedvesmojoši, emocionāli, tekoši runāt, tad tas ir signāls visai tautai."

Savu viedokli pēc uzrunas nav slēpis arī raidījuma vadītājs un mūziķis Andris Kivičs. "Palasīju Vējoni žēlojošos komentārus un nenoturējos... Ja valsts prezidents valsts lielākajā notikumā(un arī ārpus tā,regulāri) nevar izdarīt vienīgo, kas viņam ir jāvar izdarīt- iedvesmojoši, emocionāli, tekoši runāt, tad tas ir signāls visai tautai - arī jums savā darbā nav jāvar paveikt tas, kas jums ir jāpaveic, jums nav savā lietā jābūt varošiem, jo (kā var feisbukā lasīt) jūs....esat tikai cilvēki..!!! Un tagad iedomāsimies, ka Vējoņa līmenī savu darbu dara lidmašīnu piloti, ķirurgi operāciju zālēs, pārmijnieki uz dzelzceļa," sociālajā tīklā facebook raksta A.Kivičs.

Viņaprāt, problēma esot tajā, ka mūsu Valsts prezidents vienkārši nav pārliecināts par sevi un to, ko dara. "Tas ir vienīgais iemesls.Un nepārliecināts prezidents nav labs prezidents tautai, kura jau tāpat mocās ar mazvērtības kompleksu.Bet ,varbūt, tas nemaz nav svarīgi."

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki norisinājās no 30.jūnija līdz 8.jūlijam, un tajos kopumā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieku. Nedēļas garumā klātienē svētku pasākumus apmeklēja aptuveni 500 000 skatītāju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas