Pazemojums slimnīcā! Ārsts Rīgā draud pacientei ar naudas sodu

tautaruna.lv, Viktorija Gabrjuna 15.jūnijs 2018, 9:30
 
F64
Kāda sieviete ar savainotu roku vienā no Rīgas slimnīcām piedzīvojusi briesmīgu situāciju ārsta attieksmes dēļ, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
Pēc vairākām dienām Talsos atklājās, ka Ieviņai ir lūzums, nevis sieviete cēlusi viltus trauksmi.

Ieviņa no Rojas novada Ģipku ciema maija piektdienā piedzīvoja smagu kritienu. Pašas spēkiem ieradās slimnīcā Talsos, kur sievietei sniedza pirmo palīdzību, veica izmeklējumus, tomēr ārsts neesot bijis pārliecināts par galējo diagnozi, tāpēc ar oficiālu dokumentu nosūtīja sievieti uz Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu Rīgā.

Pulksten 2 naktī ieradās Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā, ārstei uzrādīja Talsu ārsta izsniegto dokumentāciju un rentgena attēlu.

”Divos naktī tur nebija neviena ar traumām. Daktere apskatīja dokumentus, tad paskatījās uz mani un prasīja, kāpēc esmu atbraukusi. Es atbildēju, ka dakteris nosūtīja. Viņa teica: ”Bet viņš [Talsu dakteris] visu ir ļoti labi aprakstījis, viss ir ļoti labi redzams. Ko jūs gribat no mums? Jūs zināt, ka es varētu jums uzlikt sodu 40 eiro apmērā. Par viltus trauksmi.” Vai arī Talsu ārstam viņa draudētu ar sodu, ja būtu paklausījusi un braukusi ar ātro palīdzību?” Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas ārstes teikto atminas Ieviņa.

Slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš norāda, ka par konkrēto pacientu un viņa ārstēšanu viņam aizliedz runāt likums, tomēr teic, ka ”ārsts piekusis, komunikācija starp dzīviem cilvēkiem, strīds. Nogurums var ietekmēt garastāvokli, nevis kompetenci. Ticiet man, visi ārsti šajā valstī ir kompetenti.”

Veselības inspekcijā skaidro, ka biedēšana ar soda naudu ir nepieņemama, turklāt sodīšanas funkciju ārstniecības iestādes neveic.

Vēlāk Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas ārste, neveikusi Talsu ārsta gaidītos izmeklējumus, ko sagaidīja arī kolēģis Talsos, ap pulksten 3 naktī Ieviņu palaida mājās. Ieviņa teic, ka ārste vien iekārusi roku lakatā un izrakstā uzrakstījusi diagnozi - elkoņa sasitums. Pēc vairākām dienām Talsos atklājās, ka Ieviņai ir lūzums, nevis sieviete cēlusi viltus trauksmi.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas