SOCTĪKLOS pauž neizpratni: Cik "svaigam" jābūt datoram, lai e-veselība darbotos?

tautaruna.lv, Lelde Veinberga, LETA 2.maijs 2018, 15:42
 
Ekrānuzņēmums/@EvijaUnama/Twitter
Kā iepriekš ziņots, trešdien vērojami traucējumi e-veselības sistēmas darbībā. Kā ģimenes ārstus informējis Nacionālais veselības dienests (NVD), vērojami traucējumi e-veselības sistēmas darbībā produkcijas vidē.

Pēc NVD paustā, ja sistēmas darbības, interneta traucējumu vai citu tehnisku iemeslu dēļ ārsts nevar izmantot e-veselības sistēmu, ārsts ir tiesīgs izrakstīt pacientam recepti papīra formā. Šīs receptes elektronizēšana jeb ievade e-veselības sistēmā tiek veikta aptiekā, tiklīdz tas ir iespējams.

Sociālajos tīklos iedzīvotāji ziņo, ka sistēmas traucējumus novērojuši arī iepriekšējās dienās.

"Kučinskis pilnīgā premjerā sagājis. Pagājušajā nedēļā traucējumi e-veselībā bijuši "tikai" 3 stundas. Un tas ir tikai tas, ko nevarēja publiski noklusēt. Tātad sistēmas uptime pagājušajā nedēļā darba dienās aktīvākajā laikā starp 9-17 bija ne lielāks par 92.5%. Un tas ir sistēmai, kuras darbības traucējumi izšķiež ļoti daudzu cilvēku laiku. Kā premjers vispār atļaujas noraidīt ģimenes ārstu paustās bažas par to, ka [daļēji vai lēni strādājoša] e-veselības sistēma būtiski apgrūtina viņu ikdienas darbu? Un vēl tie stāsti par novecojušu datortehniku...," viedokli pauž pētnieks Ilmārs Poikāns.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:48

Jaunākās diskusijas