Samanta Tīna ir uzvarējusi Eirovīzijā

Viktorija Gabrjuna 17.maijs 2021, 16:00
 
AFP/Scanpix/LETA
Beidzot pienākusi tā gada nedēļa, ko Eirovīzijas fani gaida visvairāk. Arī tādi "ne fani" kā es zina, ka šī ir Eirovīzijas dziesmu konkursa nedēļa un Latviju šogad šajā konkursā pārstāv dziedātāja Samanta Tīna. Un laikam tikai pavisam neliela daļa nezina, kas ir Eirovīzija un kas ir Samanta Tīna.

Kā jau katru gadu, arī šogad baumu, runu, viedokļu par un ap Eirovīziju ir pietiekami daudz.

Domāju, ka nepārspīlēšu, ja teikšu, ka savas spilgtās ārienes, spēcīgā vokāla un muzikāli neparastās kompozīcijas dēļ Samanta Tīna ir viena no apspriestākajām konkursa dalībniecēm.

Lai gan pārsvarā nācies saskarties ar sajūsmas pilniem komentāriem par Latvijas pārstāvi un veiksmes vēlējumiem, netrūkst arī kritiķu. Un, ziniet, nevis tādu kritiķu, kas vērtē kategorijā "patīk/nepatīk", bet tādu, kas, liekas, atcerējušies visu neglaimojošo, negatīvo un pat rupjo vārdu krājumu un kā akmeni met to Samantas virzienā.

Ja godīgi, nesaprotu, kāpēc. Uzsvēršu, ka neesmu Samantas Tīnas kā dziedātājas fane, es ikdienā neklausos viņas dziesmas un nesekoju līdzi viņas aktivitātēm, ja neskaita Eirovīziju, kas, jāsaka godīgi, vairāk ietilpst darba pienākumos.

Ko varu teikt - par Samantu visu to labāko, precīzāk sakot, par viņas gatavošanos Eirovīzijas dziesmu konkursam. Tiešām apbrīnoju to, cik milzīgu darbu (laiku, līdzekļu, arī nervu šūnu) mūziķe ir ieguldījusi tajā, lai godam pārstāvētu Latviju Eirovīzijā. Cik nenovērtējams darbs ir ieguldīts dziesmas, priekšnesuma kvalitātē.

Samanta Tīna kā dziedātāja kādam var patikt, kādam var nepatikt, taču, manuprāt, viņa ir pelnījusi vismaz CIEŅU no visiem, kam ir savs viedoklis par Eirovīziju, un nekādā gadījumā nav pelnījusi tos rupjos komentārus, ar kādiem dažbrīd tiek nomētāta.

Lai arī kāds būs skatītāju un žūrijas vērtējums, uzskatu, ka šogad Latvija Eirovīzijā nav izgāzusies. Mums ir labs, kvalitatīvs priekšnesums. Un nenoguršu atkārtot, ka tā iespaidīgā darba dēļ, ko Samanta Tīna ieguldīja un turpina ieguldīt Eirovīzijas dziesmu konkursā, kaut kādā ziņā viņa jau ir uzvarētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas