Vai atriebjamies Kariņam un Viņķelei?

Viktorija Gabrjuna 3.decembris 2020, 12:00
 
Romāns Kokšarovs/F64
Burtiski pēdējās pāris dienas internetā jo īpaši aktīvi klejo "pierādījumi" tam, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš nofilmēts veikalā bez sejas maskas, bez sejas aizsega televīzijas studijā "pieķerta" veselības ministre Ilze Viņķele. Diez tā ir tikai sakritība, ka tauta sāk pieķert nedarbos ministrus tajā pašā laikā, kad viņi pieņem vēl stingrākus ierobežojumus Covid-19 apkarošanai un, tā teikt, apgrūtina mums dzīvi?

Nesen vēstījām, ka politiķis Aivars Lembergs mikroblogošanas vietnē Twitter norādījis, ka Latvijas Televīzijas studijā veselības ministre Ilze Viņķele nofilmēta bez sejas maskas. Savukārt Viņķele skaidroja, ka pa LTV ēku jāstaigā sejas aizsargmaskā, bet studijā - bez tās.

Tāpat vēstījām, ka soctīklos izplatījušās fotogrāfijas, kurās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš redzams veikalā bez sejas maskas. Kariņam nācās izskaidrot notikušo, atklājot, ka fotogrāfijas tapušas jūlijā, kad sejas maskas Latvijā vēl nebija obligāta prasība.

Ne Viņķeles arguments, vēl jo vairāk Kariņa sakāmais nepārliecināja interneta auditoriju, un cilvēki turpināja "cepties" par to, kā vispār iespējama tāda bezatbildība un nekaunība no cilvēkiem, kas katru dienu mums atgādina par obligātu sejas masku nēsāšanu un uzliek vēl kaudzi citu ierobežojumu.

Es noteikti tagad nevēlos dalīt cilvēkus Covid-19 noliedzējos un tiem, kas tic vīrusa esamībai un nopietnībai, nevēlos dalīt Kariņa, Viņķeles un citu valdības pārstāvju atbalstītājos un kritizētājos. Ne par to ir stāsts.

Drīzāk vēlētos novērst cilvēku uzmanību no tik šajā gadījumā bezjēdzīga procesa kā kritizēšanas un mūžīgās bubināšanas (tai vispār tagad ir kāda jēga?), bet padomāt par ko citu, piemēram, par to, cik mēs paši atbildīgi (vai neatbildīgi)vienmēr un visur ievērojam Covid-19 noteiktos ierobežojumus.

Tiešām varam likt galvu ķīlā, ka, pirmkārt, vienmēr un visur, kur nepieciešams, otrkārt, pareizi uzliekam sejas masku?

Parakstos zem katra politiķa un ārsta Hosama Abu Meri vārda.

"Ja visu laiku runājam par to, cik ir svarīgi ievērot ierobežojumus, tad tas ir ne tikai Covid-19 bīstamības dēļ, bet gan par to, ka Latvijas veselības aprūpes sistēmai un medicīnas personālam ir milzīga slodze. Ja Covid skaitļi turpinās augt kā tagad, tad jau drīz slimnīcās tiešām nevarēs ārstēt citas slimības un problēmas. Es saprotu, ka ir cilvēki, kas netic valdībai un politiķiem, bet, lūdzu, ticiet ārstiem!" pie sabiedrības vērsās Hosams Abu Meri.

Ārstam ir žēl, ka daudzi cilvēki varētu zaudēt savu darbu vai saņemt mazāku atbalstu, nekā viņiem vajadzētu, bet uzsver, ka kopā mums ir jāiztur - jāsolidarizējas kopā!

Lūk, kam es ieteiktu pievērst uzmanību. Kritizēt Kariņu, Viņķeli, citus ministrus mēs varam un tiesības uz to mums ir. Bet kāda tam būs jēga šobrīd? Kas no tā mainīsies? Nekas. Ja nu vienīgi pašam paliks vieglāk, izkliedzot savu dusmu, sāpi un kritiku.

Kā izteicās Abu Meri, mums ir jāsolidareizējas kopā, proti, katram jāaizdomājas par savu atbildību ierobežojumu ievērošanā. Manuprāt, no tā būs lielāka jēga.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:54

Jaunākās diskusijas