Vai arī apkārt Tev visām svaigi lakoti nagi?

Agate Grebže 30.novembris 2020, 14:50
 
F64, Ilze Zvēra
Kā jau mēs zinām, nu jau teju mēnesi valdība liegusi darbu skaistumkopšanas, tostarp manikīra, kā arī pīrsinga un tetovēšanas meistariem. Tomēr apkārtējo dāmu nagi joprojām spīd un laistās.

Mēnesis ir tieši tik daudz, lai pat viskvalitatīvākais un noturīgākais manikīrs būtu jāmaina. To es zinu, jo pati jau gadiem vismaz reizi mēnesī apciemoju savu manikīri. Pēc trešās nedēļas nagi patiešām vairs neizskatās glīti. Un nu mēnesis riņķī - kopš pēdējās nagu pucēšanas un jaunajiem valdības ierobežojumiem, kas paredz, ka nākamā vizīte jāatliek uz nezināmu laiku.

Šo droši vien vairāk ievēro sievietes, bet - cik dāmām Jums apkārt ir atauguši, nolupuši un visādi citādi pēc meistara sailgojušies nagi? Personīgi manā lokā - nevienai. Par to neviens apkārt nerunā un neplātās, bet nagi vienmēr sakopti, un manikīrs visām lēnām iegūst Ziemassvētku noskaņas.

Piebilde vīriešiem vai citiem nezinātājiem - protams, nagus var lakot katrs pats mājās kaut katru dienu. Es runāju par manikīru ar gēllaku, ko veic tikai pie meistara. Starpība ir redzama, tāpēc varu izdarīt savus spriedumus apkārtējo svaigo lakojumu. Un kaut gan ir arī pa kādai dāmai, kas iegādājusies visu aparatūru, lai arī šādu manikīru veiktu mājās, tas tā nav pārāk bieži.

Un ne es vienīgā citiem “skatos un nagiem”. Aizvadītajā nedēļā internetu pāršalca skatītāju novērojums, ka Rīgas Stradiņa universitātes profesore, infektoloģe, Latvijas Infektoloģijas centra vadītāja Baiba Rozentāle TV sižetā redzama ar pavisam nesen veiktu manikīru.

Pati rakstīju savus novērojumus par to, ka skaistumkopšanas meistari turpina strādāt “pagrīdē”. Kāpēc tas nav pārsteidzoši? Es savā teju 10 gadu garajā manikīra pieredzē esmu salonā bijusi tieši nevienu reizi. Agrāk dzīvoju nedaudz ārpus Rīgas, tur pa visu pilsētu bija kādi trīs saloni, bet meistari - katrā daudzdzīvokļu mājā. Cenas draudzīgākas. Pārsteidzoši, bet fakts - kvalitāte pārsvarā krietni labāka. Arī visas sanitārās prasības tiek pildītas kā nākas.

Arī epidemioloģiskās drošības prasības tiek ievērotas jau no Covid-19 pirmā viļņa pavasarī. Tāpēc arī šie meistari ir tik neapmierināti ar valdības lēmumu. Manikīra laikā tiek izmantotas sejas maskas, cimdi, atdalošie ekrāni, arī platība ir pietiekama. Piemēram, mana manikīre šo visu turpināja izmantot arī vasarā, kad vīruss bija norimis. Viņa teica, ka tā jūtas labāk, un atdalošo plastmasas sienu starp klientu un viņu nekad netaisās ņemt nost.

Vai saloni Vecrīgā turpina strādāt? Ar plašiem un gaišiem skatlogiem pilnīgi noteikti nē. Vai manikīre, kas lipina nagus savā miestā 5. stāva dzīvoklī? Domāju, ka pilnīgi noteikti jā.

Jau ziņots, ka valdība novembra sākumā nolēma uz ārkārtējās situācijas laiku aizliegt skaistumkopšanas, pīrsinga un tetovēšanas pakalpojumus, izņemot friziera pakalpojumus. Valdības lēmums aizliegt skaistumkopšanas pakalpojumus izraisīja pamatīgas dusmas un neizpratni gan sabiedrības, gan pašu meistaru vidū.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:11

Jaunākās diskusijas